Discogs Top 100 Most Expensive Records

Being record collectors ourselves, we’ve paid our fair share of hefty sums for long sought after records that were pressed in shamefully low numbers. We were curious to see if anything we’ve purchased ranked amongst the highest priced items that have sold in the Discogs Marketplace since we launched in 2005.

For the sake of maintaining our relationships, we won’t say whether or not any of our purchases made the cut, but we thought you might be interested in seeing this list of the most expensive records sold.

Our criteria include albums that were actually sold and paid for on Discogs. All prices have been converted to USD based on exchange rates at the time of sale. Duplicates are included – you will notice some albums appear more than once.

Every one of these has a unique story that contributes to them being worth a fortune. We have included a link to each release where you can find release notes that will help shed light on their value.

A few interesting trends we noticed while pulling these stats:

  • 17 bands and musicians appear on this list more than once. Some, like The Beatles, who appear four times, will be familiar to most. Others, like funk group Mistafide, are niche one-hit wonders.
  • The Discogs Marketplace connects buyers and sellers from around the world. 34% of these releases were purchased by collectors using EUR, 33% USD, 27% GBP, 3% CHF, and 3% JPY.
  • 67 unique labels make appearances on this list. The most frequent are Parlophone and Deram, which each notched four appearances.
  • Collectors are not only looking for full albums and 12″ vinyl. There are no fewer than 35 7″ records present.

We’ve talked about this before – heck, we even wrote an article diving into the trend – in-demand records really are getting more expensive.

And if you need any more proof that rare vinyl is getting more expensive, take a peek at what this post looked like when it was first published in 2010.

Do you notice any other interesting trends? Let us and fellow collectors know in the comments. We also publish a most expensive records list each month. You can see all the recent additions here.

If you have any records that you are considering selling, know that you can use Discogs to connect with buyers from around the world. Check out how to use Discogs to price and sell your vinyl records online.

Top 100 Most Expensive Records Sold On Discogs

  1. Morio Agata - 蓄音盤 album cover

    $2,869.00

    Sold: 2016-07-29 / Format: LP, Album / Label: 芽璃懺堂

  2. Necros (2) Sex Drive album cover

    $2,875.00

    Sold: 2014-06-18 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  3. Jean Dubuffet Pleure et Applaudit album cover

    $2,883.40

    Sold: 2018-08-19 / Format: 10″, Ltd, Num / Label: Galleria Del Cavallino Venise

  4. The Damned Damned Damned Damned album cover

    $2,920.57

    Sold: 2015-03-13 / Format: LP, Album, M/Print, TP, W/Lbl, Pro / Label: Stiff Records

  5. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $3,000.00

    Sold: 2017-08-09 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  6. Reggie Andrews And The Fellowship (4) Mystic Beauty album cover

    $3,000.00

    Sold: 2018-11-25 / Format: LP, Album / Label: H.M.E.

  7. The Beatles Please Please Me album cover

    $2,997.09

    Sold: 2016-02-16 / Format: LP, Album, Gol / Label: Parlophone

  8. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $2,932.24

    Sold: 2014-08-17 / Format: LP, Album / Label: Deram

  9. Brute Force (2) King Of Fuh album cover

    $2,926.02

    Sold: 2017-07-27 / Format: 7″, Single, Mono, Sol / Label: Apple Records

  10. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $3,000.00

    Sold: 2016-09-29 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  11. The Contents Are Through You album cover

    $3,000.00

    Sold: 2015-06-17 / Format: LP, Album / Label: Rok Records

  12. Alton Ellis Mouth A Massey / Ska Beat album cover

    $3,000.00

    Sold: 2015-05-25 / Format: 7″, Single / Label: Pat’s Record

  13. Caleb Quaye Baby Your Phrasing Is Bad / A Woman Of Distinction album cover

    $3,007.85

    Sold: 2017-06-03 / Format: 7″, Pus / Label: Philips

  14. Tom Prehn Kvartet Tom Prehn Kvartet album cover

    $3,049.15

    Sold: 2018-01-01 / Format: LP, Album / Label: V 58

  15. Tom Prehn Kvartet Tom Prehn Kvartet album cover

    $3,082.44

    Sold: 2018-03-12 / Format: LP, Album / Label: V 58

  16. Salt & Pepper (4) A Man Of My Word / Linda album cover

    $3,100.00

    Sold: 2018-03-24 / Format: 7″, Single / Label: Heatwave

  17. Sex Pistols Anarchy In The UK album cover

    $3,120.99

    Sold: 2017-02-18 / Format: 7″, Single, TP, W/Lbl / Label: EMI

  18. Little Nicky Soul I Wanted To Tell You / You Said album cover

    $3,124.26

    Sold: 2018-06-14 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Shee Records

  19. The Smiths Hand In Glove album cover

    $3,166.86

    Sold: 2015-11-08 / Format: 7″, Single, Neg / Label: Rough Trade

  20. Pink Floyd The Dark Side Of The Moon album cover

    $3,242.31

    Sold: 2018-12-02 / Format: LP, Album, Gat / Label: Harvest, Harvest

  21. Music Emporium Music Emporium album cover

    $3,200.00

    Sold: 2016-09-08 / Format: LP, Album / Label: Sentinel

  22. 94 East Feat. Prince Be My Fortune Teller/ I Just Wanna Be album cover

    $3,250.00

    Sold: 2018-05-14 / Format: 7″, TP / Label: Polydor

  23. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $3,250.00

    Sold: 2018-04-27 / Format: LP, Album / Label: Deram

  24. Various Ethiopian Modern Instrumentals Hits = ሙዚቃ ሕይወቴ album cover

    $3,267.72

    Sold: 2015-12-30 / Format: LP, Album / Label: Amha Records

  25. The Grey Imprint Do You Get The Message? / The Other Side album cover

    $3,267.76

    Sold: 2016-05-07 / Format: 7″, Single / Label: ClearHill Records

  26. Jimmy Burns I Really Love You album cover

    $3,285.78

    Sold: 2016-09-22 / Format: 7″ / Label: Erica Records

  27. Leaf Hound Growers Of Mushroom album cover

    $3,299.99

    Sold: 2016-11-21 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  28. Mirkwood Mirkwood album cover

    $3,292.48

    Sold: 2018-07-31 / Format: LP, Album / Label: Flams Ltd

  29. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $3,300.00

    Sold: 2018-09-12 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  30. Tribo Massahi Estrelando Embaixador album cover

    $3,300.00

    Sold: 2018-01-30 / Format: LP, Album / Label: River’s

  31. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $3,304.68

    Sold: 2018-04-28 / Format: LP, Album, Tur / Label: Atlantic

  32. Roy Panton Endless Memory album cover

    $3,323.69

    Sold: 2018-06-14 / Format: 7″, W/Lbl / Label: Bronco

  33. Golden Earring Lonely Every Day album cover

    $3,350.00

    Sold: 2015-05-22 / Format: 7″, Single / Label: Polydor

  34. Golden Earring Lonely Every Day album cover

    $3,388.00

    Sold: 2015-12-16 / Format: 7″, Single / Label: Polydor

  35. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $3,390.68

    Sold: 2018-03-16 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  36. Damon (10) Song Of A Gypsy album cover

    $3,500.00

    Sold: 2018-02-21 / Format: LP, Album, Ori / Label: Ankh

  37. The Professionals (10) That

    $3,500.00

    Sold: 2018-05-10 / Format: 7″, Single / Label: Groove City Records

  38. Opus (9) The Atrocity / Good Procedures album cover

    $3,500.00

    Sold: 2018-08-13 / Format: 7″, Single / Label: Catatonic Records

  39. Nabay Believe It Or Not album cover

    $3,465.94

    Sold: 2017-10-31 / Format: 7″ / Label: Impact Records

  40. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $3,422.09

    Sold: 2017-03-03 / Format: LP, Album / Label: Deram

  41. Krokodil An Invisible World Revealed album cover

    $3,500.00

    Sold: 2018-02-12 / Format: LP, Album / Label: United Artists Records

  42. Robert Johnson Malted Milk / Milkcows Calf Blues album cover

    $3,500.00

    Sold: 2017-05-03 / Format: Shellac, 10″ / Label: Vocalion

  43. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $3,515.62

    Sold: 2018-04-17 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  44. Akira Ishikawa & Count Buffaloes Uganda = ウガンダ (アフリカン・ロックの夜明け) album cover

    $3,569.94

    Sold: 2018-09-26 / Format: LP, Album, Quad, Box + Box / Label: Toshiba Records

  45. Vicious Visions I Beat You / No No

    $3,684.71

    Sold: 2014-02-24 / Format: 7″ / Label: Not On Label (Vicious Visions Self-released)

  46. Can Monster Movie album cover

    $3,698.93

    Sold: 2018-03-18 / Format: LP, Album / Label: Music Factory

  47. Room (5) Pre-Flight album cover

    $3,729.74

    Sold: 2018-09-22 / Format: LP, Album / Label: Deram

  48. Analogy Analogy album cover

    $3,757.29

    Sold: 2015-11-29 / Format: LP, Album / Label: Dischi Produzioni Ventotto, Dischi Produzioni Ventotto

  49. Necros (2) Sex Drive album cover

    $3,800.00

    Sold: 2018-05-28 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  50. Davie Jones & The King Bees Liza Jane album cover

    $3,859.58

    Sold: 2018-08-17 / Format: 7″, Single / Label: Vocalion Pop

  51. Mammut Mammut album cover

    $3,913.77

    Sold: 2016-03-16 / Format: LP, Album / Label: Mouse Trick Track Music, Mouse (2)

  52. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $4,000.00

    Sold: 2017-12-23 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  53. Vashti Bunyan Just Another Diamond Day album cover

    $4,039.01

    Sold: 2018-05-29 / Format: LP, Album / Label: Philips

  54. Can Monster Movie (Made In A Castle With Better Equipment) album cover

    $4,100.00

    Sold: 2017-12-17 / Format: LP, Album, RP / Label: Music Factory

  55. Bob & Fred, Baha Strings I

    $4,190.51

    Sold: 2018-02-17 / Format: 7″, Single / Label: Big Mack

  56. Leaf Hound Growers Of Mushroom album cover

    $4,224.76

    Sold: 2016-03-13 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  57. Dynamic Five Love Is The Key album cover

    $4,250.00

    Sold: 2016-05-15 / Format: LP, Album, TP / Label: United Artists Records

  58. Pink Floyd Meddle album cover

    $4,400.00

    Sold: 2018-02-14 / Format: LP, Album, RE, Blu / Label: EMI

  59. Can Monster Movie album cover

    $4,499.99

    Sold: 2017-11-16 / Format: LP, Album / Label: Music Factory

  60. Röyksopp Melody A.M. album cover

    $4,534.47

    Sold: 2017-08-22 / Format: 2xLP, Album, Ltd, W/Lbl / Label: Wall Of Sound

  61. Sahib Shihab And The Danish Radio Jazz Group Sahib Shihab And The Danish Radio Jazz Group album cover

    $4,597.30

    Sold: 2018-10-30 / Format: LP, Album / Label: Oktav

  62. Nick Greenwood Cold Cuts album cover

    $4,657.21

    Sold: 2014-03-25 / Format: LP, Album / Label: Kingdom Records

  63. Capitolo 6 Frutti Per Kagua album cover

    $4,699.58

    Sold: 2017-10-24 / Format: LP, Album, Gat / Label: it

  64. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $4,892.08

    Sold: 2018-05-22 / Format: 4×12″, S/Sided, Album, RE, 200 + 4×12″, S/Sided, A / Label: Atlantic, Classic Records

  65. Mistafide Equidity Funk album cover

    $4,909.92

    Sold: 2011-03-26 / Format: 12″ / Label: Land Of Hits

  66. Wil Malone Wil Malone album cover

    $4,910.66

    Sold: 2018-04-12 / Format: LP, Album / Label: Fontana

  67. Negative Approach Negative Approach album cover

    $5,000.00

    Sold: 2017-08-30 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  68. Metaphysical Animation Metaphysical Animation album cover

    $5,000.00

    Sold: 2018-04-06 / Format: 2xLP, Album / Label: Not On Label (Metaphysical Animation Self-released)

  69. Mistafide Equidity Funk album cover

    $4,911.57

    Sold: 2009-06-04 / Format: 12″ / Label: Land Of Hits

  70. Vashti Bunyan Just Another Diamond Day album cover

    $5,000.00

    Sold: 2016-10-11 / Format: LP, Album / Label: Philips

  71. Prince Black Album album cover

    $5,203.47

    Sold: 2018-01-26 / Format: LP, Album, Num, Gre / Label: Warner Bros. Records

  72. Speed, Glue & Shinki Speed, Glue & Shinki album cover

    $5,217.68

    Sold: 2017-02-06 / Format: 2xLP, Album / Label: Atlantic

  73. Bernie Williams Ever Again / Next To You album cover

    $5,317.90

    Sold: 2018-06-02 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Bell Records

  74. William Powell (3) Heartache Souvenirs / Chicken Shack album cover

    $5,449.36

    Sold: 2015-06-18 / Format: 7″ / Label: Power-House Records

  75. Phafner Overdrive album cover

    $5,500.00

    Sold: 2016-07-20 / Format: LP, Album / Label: Dragon Records

  76. Bruce Springsteen Born To Run album cover

    $5,500.00

    Sold: 2018-10-06 / Format: LP, Album, Promo, Scr / Label: Columbia

  77. Pet Shop Boys Yes album cover

    $5,624.97

    Sold: 2018-04-24 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  78. Wings (2) Love Is Strange album cover

    $5,624.99

    Sold: 2018-04-08 / Format: 7″, S/Sided, TP, W/Lbl / Label: Parlophone

  79. Judge Chung King Can Suck It album cover

    $5,848.06

    Sold: 2015-03-24 / Format: LP, Album, Num, Whi / Label: Revelation Records

  80. LaRom André Baker You

    $6,000.00

    Sold: 2018-03-12 / Format: 7″, S/Sided / Label: The Record Company

  81. Leaf Hound Growers Of Mushroom album cover

    $6,082.77

    Sold: 2017-05-10 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  82. Judge Chung King Can Suck It album cover

    $6,138.33

    Sold: 2018-04-29 / Format: LP, Album, Num, Whi / Label: Revelation Records

  83. Gorilla Biscuits Gorilla Biscuits album cover

    $6,164.88

    Sold: 2018-03-06 / Format: 7″, Ltd, RP, Yel / Label: Revelation Records

  84. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $6,250.00

    Sold: 2018-12-01 / Format: 4×12″, S/Sided, Album, RE, 200 + 4×12″, S/Sided, A / Label: Atlantic, Classic Records

  85. Forever Amber The Love Cycle album cover

    $6,399.69

    Sold: 2017-06-27 / Format: LP, Album, Mono, Ltd / Label: Advance

  86. David Bowie David Bowie album cover

    $6,669.56

    Sold: 2016-03-28 / Format: LP, Album, Gat / Label: Philips, Philips, Philips

  87. Pet Shop Boys Yes album cover

    $7,000.00

    Sold: 2017-09-04 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  88. Charley Patton Love My Stuff / Jersey Bull Blues album cover

    $7,089.36

    Sold: 2017-08-09 / Format: Shellac, 10″, Mono / Label: Vocalion

  89. Pet Shop Boys Yes album cover

    $7,544.08

    Sold: 2018-03-22 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  90. Röyksopp Melody A.M. album cover

    $8,025.04

    Sold: 2017-01-19 / Format: 2xLP, Album, Ltd, W/Lbl / Label: Wall Of Sound

  91. Billy Nicholls Would You Believe album cover

    $9,851.06

    Sold: 2017-04-26 / Format: LP, Album / Label: Immediate

  92. The Beatles Love Me Do album cover

    $10,472.89

    Sold: 2018-03-01 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Parlophone

  93. Pink Floyd Ummagumma album cover

    $13,845.84

    Sold: 2018-08-16 / Format: 2xLP, Album, Promo, Red / Label: Odeon

  94. Sex Pistols God Save The Queen album cover

    $14,680.20

    Sold: 2017-11-27 / Format: 7″, Single / Label: A&M Records

  95. The Beatles Love Me Do album cover

    $14,845.17

    Sold: 2017-10-09 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Parlophone

  96. Prince Black Album album cover

    $15,000.00

    Sold: 2016-04-22 / Format: 2×12″, Album, Promo / Label: Warner Bros. Records

  97. Ferris Wheel (3) Supernatural Girl album cover

    $15,001.77

    Sold: 2015-12-28 / Format: LP, Album, Mono / Label: Nicro

  98. Sex Pistols God Save The Queen album cover

    $16,125.18

    Sold: 2018-11-07 / Format: 7″, Single / Label: A&M Records

  99. Prince The Black Album album cover

    $27,500.00

    Sold: 2018-06-05 / Format: LP, Album / Label: Warner Bros. Records

Interested in seeing more articles like this one?
Don’t miss a beat!
Subscribe to Discogs Newsletters for music news, contests, exclusive vinyl & more.
Want to join the Discogs community of music lovers?
Sign up for an account here.
––––
Return to Discogs Blog
5 Comments
  • Mar 31,2019 at 4:13 pm

    There’s a quite optimistic $32k asking price currently on a 12″ acetate purporting to hold a hitherto unheard extended version of “Dreaming of Me” by Depeche Mode… feast your ears – and secure some venture capital? [r11438949]

  • Jan 2,2014 at 9:21 am

    raymey
    I think you really should be putting this message elsewhere. A new thread or something.
    Anyway, your album is not very rare, although in excellent condition it would be worth a bit, but as this was a major release at the time, lots of copies were sold.
    Best way to assess it’s value is to see what others are selling for.

  • Nov 3,2013 at 11:03 pm

    Found a beatle album in the attic. A collector told me it was fairly valuable. Can anyone educate me. The title is “Introducing…The Beatles Englands No.1 vocal group” It is on a Vee Jay lable and is original. It has a # SR1062 in the upper right corner. He said it is in excellent condition. I will offer it up for sale if anyone is interested. E-mail: Stingfuotoray@optonline.net

  • Aug 11,2013 at 12:56 pm

    Erm, did I dream or there was a functionnality to evaluate the ‘worth’/’value’ of a collection, with three results, down/average/top values. Has it been taken off?

  • Jun 23,2013 at 10:49 pm

    Need’s a update…

Leave A Reply