Most Expensive Records Sold In France

Top 100 Des Albums Les Plus Chers Vendus Sur Discogs: France

Étant nous-mêmes des collectionneurs, nous n’avons jamais hésité à débourser des sommes conséquentes pour nous procurer des disques rarissimes, des pressages qu’on pensait épuisés, ou autres. Nous étions curieux de voir si nos records personnels de prix pouvaient rivaliser avec ceux des vinyles vendus sur la Marketplace de Discogs depuis 2005.

Pour ne pas faire de tort ni froisser les parties impliquées, nous n’irons pas jusqu’à révéler ce que nous avons pu payer, ni l’identité des acheteurs sur la plateforme, mais nous avons pensé que vous seriez autant intéressés que nous par le résultat de nos recherches: la liste des disques vendus les plus chers à nos compatriotes français sur Discogs.

Nos critères de bases sont simples: tous les albums qui ont été vendus sur Discogs depuis 2005, achetés par des français. Tous les prix ont été convertis en dollars, et nous nous sommes basés sur les taux de conversion au moment de la vente. Des doublons peuvent être présents, puisque certains disques sont parfois vendus plus d’une fois, mais à des prix différents.

Chacun de ces vinyles a une histoire et une trajectoire uniques, qui peuvent, du moins en partie, expliquer leur valeur monétaire au moment de la vente. Nous avons inclus un lien pour  tous les disques de notre liste vous redirigeant sur leurs pages Discogs respectives, et vous pourrez ainsi trouver, dans les notes présentes sur la page principale de chaque vinyle, des informations plus détaillées qui pourront vous apprendre davantage sur l’engouement créé par certains de ces disques.

Avez-vous d’autres listes que vous aimeriez voir sur le blog? Laissez-le nous savoir dans les commentaires. Nous publions aussi régulièrement une liste des disques les plus chers achetés dans le monde.

Si vous avez des disques en tous genres que vous voulez vendre, sachez qu’à Discogs vous pouvez entrer en contact avec des acheteurs du monde entier. Apprenez comment utiliser Discogs, éditer le prix de vos disques, ou comment vendre vos disques en ligne.

  1. Billy Hawks The New Genius Of The Blues album cover

    $805.13

    Sold: 2015-11-01 / Format: 7″, Single / Label: Stateside

  2. The Norman Haines Band Den Of Iniquity album cover

    $805.13

    Sold: 2015-11-24 / Format: LP, Album / Label: Odeon, Odeon

  3. Nick Garrie The Nightmare Of J. B. Stanislas album cover

    $807.67

    Sold: 2018-08-30 / Format: LP, Album / Label: Disc’Az

  4. Can Am Des Puig The Book Of AM, Part One: Dawn And Morning album cover

    $807.67

    Sold: 2018-08-01 / Format: LP, Album, Gat / Label: Disques Labo Lab

  5. Le Grand Kalle Et L

    $815.88

    Sold: 2018-09-14 / Format: LP, Comp / Label: AMB (2)

  6. René Urtreger Trio René Urtreger Trio album cover

    $822.37

    Sold: 2017-03-24 / Format: LP, Album / Label: Versailles (2)

  7. Immortal Pure Holocaust album cover

    $822.43

    Sold: 2017-10-03 / Format: LP, Album / Label: Osmose Productions

  8. Pink Floyd The First XI album cover

    $822.43

    Sold: 2017-10-21 / Format: 9xLP, Album, RE + 2xLP, Album, RE + LP, Comp, RE + / Label: Harvest

  9. Nord Cameroun Rythms Lamido album cover

    $822.43

    Sold: 2017-10-27 / Format: 7″, Single / Label: Sonafric

  10. The Norman Haines Band Den Of Iniquity album cover

    $842.85

    Sold: 2015-09-29 / Format: LP, Album / Label: Odeon, Odeon

  11. Bobby Boyd Congress Bobby Boyd Congress album cover

    $843.29

    Sold: 2016-06-02 / Format: LP, Album / Label: Okapi Records

  12. Celebration (4) Old Green Village album cover

    $850.00

    Sold: 2013-07-11 / Format: LP, Album / Label: Le Kiosque d’Orphée

  13. Nord Cameroun Rythms Lamido album cover

    $851.34

    Sold: 2019-02-28 / Format: 7″, Single / Label: Sonafric

  14. Dennis Wilson (2) And Rumbo Sound Of Free album cover

    $851.87

    Sold: 2017-02-26 / Format: 7″, Single / Label: Stateside

  15. Les Joyaux De La Princesse Exposition Internationale - Arts Et Techniques - Paris 1937 album cover

    $853.24

    Sold: 2018-12-02 / Format: 2xCDr, Album + 7″, Blu + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  16. Mütiilation Vampires Of Black Imperial Blood album cover

    $855.52

    Sold: 2017-03-25 / Format: 2xLP, Ltd, Num / Label: End All Life Productions

  17. Les Joyaux De La Princesse Aux Petits Enfants De France album cover

    $856.51

    Sold: 2012-09-16 / Format: Cass, Album + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  18. Pink Floyd Pigs On The Wing album cover

    $863.08

    Sold: 2018-03-10 / Format: 7″, Promo / Label: Harvest

  19. Yves Klein Conférence À La Sorbonne 3 Juin 1959 album cover

    $870.00

    Sold: 2016-01-29 / Format: 2xLP, Num / Label: Not On Label

  20. We The People (2) St. John

    $881.17

    Sold: 2017-10-17 / Format: 7″, EP / Label: London Records

  21. Les Joyaux De La Princesse Aux Petits Enfants De France album cover

    $890.92

    Sold: 2013-02-22 / Format: Cass, Album + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  22. Johann Sebastian Bach / Paul Tortelier Six Suites Pour Violoncelle Seul album cover

    $900.00

    Sold: 2018-05-14 / Format: 3xLP / Label: La Voix De Son Maître, La Voix De Son Maître

  23. The Beatles Les Beatles 1965 album cover

    $904.36

    Sold: 2012-12-18 / Format: LP, Album, Mono / Label: Odeon

  24. Jean-Pierre Mirouze Collective Marriage (Original Soundtrack) album cover

    $909.19

    Sold: 2018-11-07 / Format: LP, Album, Promo / Label: Disques Bagatelle

  25. Yves Klein Conférence À La Sorbonne 3 Juin 1959 album cover

    $910.12

    Sold: 2018-12-28 / Format: 2xLP, Num / Label: Not On Label

  26. Le Kene Star De Sikasso Hodi Hu Yenyan album cover

    $916.80

    Sold: 2013-12-19 / Format: LP, Album / Label: Mali Kunkan, Le Kiosque d’Orphée

  27. The Cure 10:15 Saturday Night album cover

    $932.44

    Sold: 2018-09-11 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Polydor

  28. Lester Young Le Dernier Message De Lester Young album cover

    $934.38

    Sold: 2018-06-19 / Format: LP, Album, Mono / Label: Barclay

  29. Jean-Claude Vannier L

    $935.36

    Sold: 2018-07-27 / Format: LP, Album, Tex / Label: Suzelle

  30. Shotgun Express I Could Feel The Whole World Turn Round album cover

    $942.44

    Sold: 2018-05-21 / Format: 7″, EP / Label: Columbia

  31. Un P

    $945.25

    Sold: 2017-08-16 / Format: LP, Album / Label: Fond Rouge

  32. Georges Arvanitas Quintet Soul Jazz album cover

    $945.30

    Sold: 2018-04-30 / Format: LP, Album / Label: Columbia

  33. Pierre Schaeffer & Guy Reibel Solfège De L

    $954.01

    Sold: 2014-01-12 / Format: 3xLP + Box / Label: Office de Radiodiffusion-Télévision Française (ORTF)

  34. Billy Hawks The New Genius Of The Blues album cover

    $966.39

    Sold: 2014-04-29 / Format: 7″, Single / Label: Stateside

  35. Billy Hawks The New Genius Of The Blues album cover

    $975.78

    Sold: 2018-10-06 / Format: 7″, Single / Label: Stateside

  36. Le Mystère Jazz De Tombouctou Le Mystère Jazz De Tombouctou album cover

    $992.66

    Sold: 2018-07-17 / Format: LP, Album / Label: Mali Kunkan, Le Kiosque d’Orphée

  37. Jacky Giordano Pop In... Devil

    $998.98

    Sold: 2017-11-11 / Format: LP / Label: Editions Montparnasse 2000

  38. Sandy Marton Modern Lover album cover

    $999.00

    Sold: 2014-05-30 / Format: CD, Album / Label: Hot Tracks (3)

  39. Michel Kiener Johann Sebastian Bach - Goldberg Variations album cover

    $999.99

    Sold: 2017-02-21 / Format: 2×12″ / Label: Cercle Kallistos

  40. Donald Byrd Quintet Parisian Thoroughfare album cover

    $1,000.00

    Sold: 2018-10-21 / Format: LP, Album, Mono / Label: Brunswick

  41. Nord Cameroun Rythms Lamido album cover

    $1,006.81

    Sold: 2017-12-14 / Format: 7″, Single / Label: Sonafric

  42. Barney Wilen Tilt album cover

    $1,009.21

    Sold: 2016-04-04 / Format: LP, Mono / Label: Swing (3)

  43. Ernest Ansermet The Royal Ballet album cover

    $1,021.61

    Sold: 2019-02-25 / Format: 2xLP + Box / Label: Rca Victor

  44. Mütiilation Vampires Of Black Imperial Blood album cover

    $1,025.88

    Sold: 2012-05-03 / Format: 2xLP, Ltd, Num / Label: End All Life Productions

  45. Jean-Claude Vannier L

    $1,033.24

    Sold: 2018-10-19 / Format: LP, Album, Tex / Label: Suzelle

  46. Mütiilation Vampires Of Black Imperial Blood album cover

    $1,038.70

    Sold: 2013-05-03 / Format: 2xLP, Ltd, Num / Label: End All Life Productions

  47. Mal Waldron Candy Girl album cover

    $1,048.03

    Sold: 2018-03-18 / Format: LP, Album, Promo / Label: Calumet

  48. Ernest Ansermet The Royal Ballet album cover

    $1,048.98

    Sold: 2018-09-27 / Format: 2xLP + Box / Label: Rca Victor

  49. Nokturnal Mortum Kolovorot album cover

    $1,055.57

    Sold: 2016-11-09 / Format: 3xLP, TP / Label: Osmose Productions

  50. Barney Wilen Quintet Barney Wilen Quintet album cover

    $1,061.72

    Sold: 2017-05-16 / Format: LP, Mono / Label: Guilde Du Jazz

  51. Nick Greenwood Cold Cuts album cover

    $1,063.40

    Sold: 2017-08-15 / Format: LP, Album / Label: Kingdom Records

  52. Nokturnal Mortum Kolovorot album cover

    $1,077.14

    Sold: 2016-11-09 / Format: 3xLP, TP / Label: Osmose Productions

  53. The Nathan Davis Sextet Peace Treaty album cover

    $1,078.37

    Sold: 2019-02-11 / Format: LP, Album, Mono / Label: SFP

  54. Travis Scott (2) Cactus Jack X Saint Laurent album cover

    $1,091.86

    Sold: 2018-10-06 / Format: LP, Comp, Ltd / Label: 12on12

  55. Bobby Boyd Congress Bobby Boyd Congress album cover

    $1,103.24

    Sold: 2016-10-15 / Format: LP, Album / Label: Okapi Records

  56. Yves Klein Conférence À La Sorbonne 3 Juin 1959 album cover

    $1,104.44

    Sold: 2014-04-21 / Format: 2xLP, Num / Label: Not On Label

  57. Gazoline Killer Man / Radio Flic album cover

    $1,105.96

    Sold: 2017-05-03 / Format: Acetate, 10″, Single / Label: Egg

  58. Billy Hawks The New Genius Of The Blues album cover

    $1,110.74

    Sold: 2018-07-14 / Format: 7″, Single / Label: Stateside

  59. Thelonious Monk Piano Solo album cover

    $1,135.77

    Sold: 2018-02-24 / Format: 10″, Album / Label: Swing (3)

  60. Nick Garrie The Nightmare Of J. B. Stanislas album cover

    $1,157.27

    Sold: 2017-10-28 / Format: LP, Album / Label: Disc’Az

  61. Yves Klein Conférence À La Sorbonne 3 Juin 1959 album cover

    $1,169.21

    Sold: 2018-07-13 / Format: 2xLP, Num / Label: Not On Label

  62. 13th Floor Elevators Reverberation (Doubt) album cover

    $1,174.90

    Sold: 2017-10-30 / Format: 7″, EP / Label: Riviera (3)

  63. Les Joyaux De La Princesse Exposition Internationale - Arts Et Techniques - Paris 1937 album cover

    $1,179.60

    Sold: 2012-12-14 / Format: 2xCDr, Album + 7″, Blu + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  64. William S. Burroughs Electronic Revolution album cover

    $1,200.00

    Sold: 2016-12-25 / Format: CD, Ltd, Unofficial / Label: Crash Magazine

  65. Billy Hawks The New Genius Of The Blues album cover

    $1,211.79

    Sold: 2016-12-26 / Format: 7″, Single / Label: Stateside

  66. Garnet Mimms As Long As I Have You / A Little Bit Of Soap album cover

    $1,226.37

    Sold: 2018-06-07 / Format: 7″, Single / Label: United Artists Records

  67. Adam

    $1,227.67

    Sold: 2018-07-04 / Format: 7″, Single, Jukebox, Promo / Label: Barclay

  68. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,248.39

    Sold: 2017-02-13 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  69. Byard Lancaster Funny Funky Rib Crib album cover

    $1,255.09

    Sold: 2019-01-22 / Format: LP, Album / Label: Palm, Disques Vendémiaire

  70. Zoot Sims Avec Henri Renaud Et Son Orchestre Et Jon Eardley Zoot Sims Avec Henri Renaud Et Son Orchestre Et Jon Eardley album cover

    $1,277.80

    Sold: 2017-02-13 / Format: 10″, Album, Mono / Label: Ducretet Thomson

  71. Les Joyaux De La Princesse Exposition Internationale - Arts Et Techniques - Paris 1937 album cover

    $1,279.32

    Sold: 2009-02-11 / Format: 2xCDr, Album + 7″, Blu + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  72. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,288.16

    Sold: 2016-02-03 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  73. Moonblood Taste Our German Steel! album cover

    $1,316.25

    Sold: 2019-03-16 / Format: LP, Album, Ltd, Num / Label: End All Life Productions

  74. Jean-Michel Jarre Equinoxe album cover

    $1,344.36

    Sold: 2016-08-19 / Format: LP, Album, Yel / Label: Disques Dreyfus

  75. Shotgun Express I Could Feel The Whole World Turn Round album cover

    $1,355.70

    Sold: 2019-03-28 / Format: 7″, EP / Label: Columbia

  76. Moonblood Taste Our German Steel! album cover

    $1,363.78

    Sold: 2018-11-17 / Format: LP, Album, Ltd, Num / Label: End All Life Productions

  77. Mütiilation Vampires Of Black Imperial Blood album cover

    $1,371.22

    Sold: 2015-04-25 / Format: 2xLP, Ltd, Num / Label: End All Life Productions

  78. Georges Arvanitas Quintet Soul Jazz album cover

    $1,389.72

    Sold: 2016-03-01 / Format: LP, Album / Label: Columbia

  79. The Stranglers 5 Minutes album cover

    $1,398.65

    Sold: 2018-09-22 / Format: 7″, Single / Label: United Artists Records, United Artists Records

  80. Les Joyaux De La Princesse Exposition Internationale - Arts Et Techniques - Paris 1937 album cover

    $1,400.00

    Sold: 2011-05-04 / Format: 2xCDr, Album + 7″, Blu + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  81. Nokturnal Mortum Голос Сталі / Voice Of Steel album cover

    $1,400.60

    Sold: 2016-11-09 / Format: 2xLP, Album, TP / Label: Osmose Productions

  82. Bobby Boyd Congress Bobby Boyd Congress album cover

    $1,468.67

    Sold: 2019-03-22 / Format: LP, Album / Label: Okapi Records

  83. Yves Klein Conférence À La Sorbonne 3 Juin 1959 album cover

    $1,498.55

    Sold: 2016-02-15 / Format: 2xLP, Num / Label: Not On Label

  84. Yves Klein Conférence À La Sorbonne 3 Juin 1959 album cover

    $1,524.39

    Sold: 2017-11-14 / Format: 2xLP, Num / Label: Not On Label

  85. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,527.98

    Sold: 2017-12-13 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  86. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,585.46

    Sold: 2017-11-10 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  87. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,633.80

    Sold: 2011-05-13 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  88. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,659.48

    Sold: 2014-03-12 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  89. Subway (18) Subway album cover

    $1,693.86

    Sold: 2016-05-08 / Format: LP, Album / Label: Epic

  90. Pink Floyd Pigs On The Wing album cover

    $1,713.05

    Sold: 2019-01-05 / Format: 7″, Promo / Label: Harvest

  91. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,750.00

    Sold: 2012-08-25 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  92. Various De La Viande Pour Le Disco album cover

    $1,817.72

    Sold: 2013-05-29 / Format: Cass, Comp, Ltd, Pla / Label: Banana Split

  93. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $1,887.16

    Sold: 2019-04-07 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  94. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $2,000.00

    Sold: 2015-05-22 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  95. Mütiilation Vampires Of Black Imperial Blood album cover

    $2,000.00

    Sold: 2009-08-11 / Format: 2xLP, Ltd, Num / Label: End All Life Productions

  96. Joy Division Licht Und Blindheit album cover

    $2,175.00

    Sold: 2012-05-15 / Format: 7″, Ltd / Label: Sordide Sentimental

  97. Zoot Sims Avec Henri Renaud Et Son Orchestre Et Jon Eardley Zoot Sims Avec Henri Renaud Et Son Orchestre Et Jon Eardley album cover

    $2,334.78

    Sold: 2018-06-22 / Format: 10″, Album, Mono / Label: Ducretet Thomson

  98. Dominique A. Un Disque Sourd album cover

    $2,470.69

    Sold: 2016-05-28 / Format: LP, Album / Label: Not On Label (Dominique A. Self-released)

  99. Jean Dubuffet Pleure et Applaudit album cover

    $2,883.40

    Sold: 2018-08-19 / Format: 10″, Ltd, Num / Label: Galleria Del Cavallino Venise

 

Return to Discogs Blog
2 Comments
  • Jun 16,2019 at 1:53 pm

    DESERTED PALACE de Mr Jean Michel Jarre commence a Prendre une valeur conséquente autant dans sa version album (1500 E) que dans sa version Synchro fox et mérite d’etre dans votre top avec équinoxe

  • Jun 16,2019 at 10:59 am

    This is Very very nice article. Everyone should read. Thanks for sharing and I found it very helpful. Don’t miss WORLD’S BEST OffroadCarGames

Leave A Reply