Most Expensive Records Sold In Italy

Top 100 Dischi più costosi venduti su Discogs: Italia

Essendo noi stessi collezionisti di dischi, abbiamo avuto la nostra buona dose di spese considerevoli, per dischi molto ricercati che sono stati stampati in un numero di copie eccessivamente basso. Eravamo curiosi di vedere se qualche nostro acquisto fosse classificato tra gli articoli più costosi venduti nel Marketplace di Discogs dal momento in cui è stato introdotto, nel 2005.

Per conservare in nostri rapporti, non diremo se ci sia qualche nostro acquisto o no, ma pensavamo foste interessati a vedere la lista dei dischi più costosi venduti.

I nostri criteri includono album che sono effettivamente stati venduti e pagati su Discogs. Tutti i prezzi sono stati convertiti in dollari USA sulla base del tasso di cambio al momento della vendita. Sono inclusi anche duplicati, quindi alcune pubblicazioni sono presenti più di una volta.

Ognuno di questi ha la propria storia, che contribuisce a farli valere una fortuna. Abbiamo incluso un link per ogni pubblicazione nella quale è possibile trovare note che facciano luce sul loro valore.

Noti qualcosa di interessante? Fallo sapere a noi e agli altri collezionisti nei commenti. Inoltre, pubblichiamo ogni mese una lista degli articoli più costosi acquistati nel mondo.
Se hai dei dischi che vorresti vendere, puoi usare Discogs per connetterti ad acquirenti di tutto il mondo. Impara come usare Discogs per valutare e vendere i tuoi dischi online.

  1. Museo Rosenbach Zarathustra album cover

    $1,064.82

    Sold: 2017-02-20 / Format: LP, Album / Label: Ricordi

  2. Quella Vecchia Locanda Il Tempo Della Gioia album cover

    $1,070.76

    Sold: 2017-04-13 / Format: LP, Album / Label: RCA Italiana

  3. Den Harrow Energy Rain album cover

    $1,077.24

    Sold: 2016-04-29 / Format: 12″, Maxi / Label: Baby Records (2)

  4. Ryvon I

    $1,084.60

    Sold: 2010-03-26 / Format: 12″ / Label: Poker Record

  5. Chianese Day By Day album cover

    $1,093.45

    Sold: 2010-11-24 / Format: 12″ / Label: Westudio

  6. Michael Pencil That

    $1,093.45

    Sold: 2010-11-26 / Format: 12″ / Label: S.D.R.

  7. Rocco Reitano Go, Go, It

    $1,093.55

    Sold: 2018-08-05 / Format: 7″ / Label: Durium

  8. Chet Baker Sings And Plays With Len Mercer And His Orchestra Angel Eyes album cover

    $1,094.90

    Sold: 2017-05-30 / Format: LP, Album, Mono / Label: Celson

  9. Various Futura: Poesia Sonora album cover

    $1,100.00

    Sold: 2014-06-30 / Format: Box + 7xLP, Comp / Label: Cramps Records

  10. Piero Umiliani Questo Sporco Mondo Meraviglioso album cover

    $1,105.50

    Sold: 2015-05-18 / Format: LP / Label: Omicron

  11. Franco Micalizzi Laure (Colonna Sonora Originale Del Film) album cover

    $1,109.58

    Sold: 2018-06-02 / Format: LP / Label: RCA

  12. Circus 2000 Circus 2000 album cover

    $1,111.08

    Sold: 2018-02-04 / Format: LP, Album / Label: Rifi

  13. Puccio Roelens Rock Satellite album cover

    $1,111.08

    Sold: 2018-02-10 / Format: LP, Promo / Label: RCA, RCA Original Cast

  14. Piero Piccioni La Commare Secca (Colonna Sonora Originale Dal Film) album cover

    $1,112.19

    Sold: 2019-04-10 / Format: LP / Label: Cam

  15. Lesiman Here And Now Vol. 1 album cover

    $1,114.90

    Sold: 2018-12-19 / Format: LP / Label: Vedette Records

  16. Museo Rosenbach Zarathustra album cover

    $1,121.08

    Sold: 2015-06-17 / Format: LP, Album / Label: Ricordi

  17. Ben (29) Ben album cover

    $1,123.80

    Sold: 2015-09-06 / Format: LP, Album / Label: Vertigo

  18. The Motowns Motowns album cover

    $1,123.80

    Sold: 2015-09-16 / Format: LP / Label: Cinevox

  19. Giuliano Sorgini Zoo Folle album cover

    $1,127.44

    Sold: 2017-11-18 / Format: LP / Label: Ricordi

  20. Joseph Beuys Ja Ja Ja Nee Nee Nee album cover

    $1,127.49

    Sold: 2019-03-04 / Format: LP, Ltd, Num / Label: Gabriele Mazzotta Editore

  21. Arawak Accadde A....... album cover

    $1,131.64

    Sold: 2017-09-02 / Format: LP, Album / Label: Squirrel Records (4)

  22. Alessandro Alessandroni Panoramic Feelings album cover

    $1,131.88

    Sold: 2016-05-24 / Format: LP / Label: Canopo

  23. Piero Umiliani 5 Bambole Per La Luna D

    $1,134.49

    Sold: 2013-09-13 / Format: LP, Promo / Label: Cinevox Record

  24. Mark Fry Dreaming With Alice album cover

    $1,135.12

    Sold: 2019-02-14 / Format: LP, Promo / Label: IT

  25. Rich David California O.K. album cover

    $1,154.03

    Sold: 2011-04-10 / Format: 12″ / Label: City Record

  26. Metamorfosi Inferno album cover

    $1,155.83

    Sold: 2016-07-30 / Format: LP, Album, Gat / Label: Vedette Records

  27. Il Balletto Di Bronzo Sirio 2222 album cover

    $1,165.54

    Sold: 2016-02-16 / Format: LP, Album / Label: RCA

  28. Riz Ortolani I Giorni Dell

    $1,181.55

    Sold: 2017-08-27 / Format: LP, Album, Mono, Promo / Label: RCA Italiana

  29. The Yardbirds For Your Love album cover

    $1,181.56

    Sold: 2017-08-18 / Format: 7″, EP / Label: Ricordi International

  30. Giuliano Giunti Viaggio Pop N. 2 album cover

    $1,184.48

    Sold: 2017-12-14 / Format: LP / Label: Ayna

  31. Sante Palumbo Stasera In Casa Seduti In Poltrona Con La Luce Diffusa album cover

    $1,191.20

    Sold: 2017-09-14 / Format: LP / Label: Cipiti Record

  32. Ryvon I

    $1,200.00

    Sold: 2009-10-01 / Format: 12″ / Label: Poker Record

  33. Joseph Beuys Ja Ja Ja Nee Nee Nee album cover

    $1,200.00

    Sold: 2011-09-21 / Format: LP, Ltd, Num / Label: Gabriele Mazzotta Editore

  34. Museo Rosenbach Zarathustra album cover

    $1,200.00

    Sold: 2016-01-05 / Format: LP, Album / Label: Ricordi

  35. Museo Rosenbach Zarathustra album cover

    $1,200.00

    Sold: 2018-03-22 / Format: LP, Album / Label: Ricordi

  36. Braen E Raskovich Drammatico album cover

    $1,200.00

    Sold: 2018-09-03 / Format: LP / Label: Panda Records (2)

  37. Paul Chain Relative Tapes On CD album cover

    $1,218.44

    Sold: 2018-01-17 / Format: 7xCDr + Box, Comp, Ltd, Num / Label: Quasar Rec.

  38. Piero Umiliani Il Corpo (Colonna Sonora Del Film) album cover

    $1,221.04

    Sold: 2016-02-16 / Format: LP, Album / Label: Sound Work Shop

  39. Le Orme L

    $1,222.67

    Sold: 2016-07-12 / Format: LP, Comp / Label: Car Juke Box

  40. Richard Last Group Get Ready album cover

    $1,235.77

    Sold: 2019-04-05 / Format: LP, Album / Label: Car Juke Box

  41. Blossom Toes The Psychedelic Sound Of Blossom Toes album cover

    $1,271.85

    Sold: 2017-05-21 / Format: LP, Album / Label: Ricordi International, Ricordi International

  42. Flea (9) Topi O Uomini album cover

    $1,284.92

    Sold: 2017-04-27 / Format: LP, Album, Ste / Label: Fonit

  43. J.E.T. (2) Fede Speranza Carità album cover

    $1,287.04

    Sold: 2019-05-10 / Format: LP, Album / Label: Durium

  44. Carlo Pes Un Uomo Dalla Pelle Dura album cover

    $1,290.57

    Sold: 2014-09-30 / Format: LP / Label: Pegaso Srl

  45. The Sorrows Old Songs New Songs album cover

    $1,301.75

    Sold: 2017-12-09 / Format: LP, Album / Label: Miura

  46. Chianese Day By Day album cover

    $1,303.08

    Sold: 2016-01-08 / Format: 12″ / Label: Westudio

  47. Quella Vecchia Locanda Il Tempo Della Gioia album cover

    $1,348.11

    Sold: 2019-04-09 / Format: LP, Album / Label: RCA Italiana

  48. The Feed-Back The Feed-back album cover

    $1,365.18

    Sold: 2018-12-20 / Format: LP, Album, Promo / Label: RCA Italiana

  49. Piero Umiliani Il Corpo (Colonna Sonora Del Film) album cover

    $1,379.04

    Sold: 2016-10-16 / Format: LP, Album / Label: Sound Work Shop

  50. Giuliano Sorgini Zoo Folle album cover

    $1,382.45

    Sold: 2017-05-09 / Format: LP / Label: Ricordi

  51. The Braen

    $1,400.00

    Sold: 2016-10-17 / Format: LP / Label: Liuto Records

  52. Dino Piana Così Con Dino Piana album cover

    $1,406.25

    Sold: 2018-04-04 / Format: LP / Label: Ricordi

  53. Piero Umiliani Synthi Time album cover

    $1,409.30

    Sold: 2017-11-19 / Format: LP / Label: Omicron

  54. The Kinks The Kinks Are The Village Green Preservation Society album cover

    $1,419.02

    Sold: 2018-05-22 / Format: LP, Album / Label: Pye Records

  55. Alessandro Alessandroni Spontaneous album cover

    $1,419.02

    Sold: 2018-05-12 / Format: LP / Label: RCA, RCA Original Cast

  56. Pink Floyd The Wall album cover

    $1,420.61

    Sold: 2018-11-08 / Format: 2xLP, Album, Promo, Ora / Label: Harvest

  57. Armando Piazza Suàn album cover

    $1,421.38

    Sold: 2017-12-05 / Format: LP, Album / Label: B.B.B. Beautiful Black Butterfly Records

  58. Alessandro Alessandroni Alessandro Alessandroni album cover

    $1,421.38

    Sold: 2017-12-14 / Format: LP, Album / Label: SR Records (6)

  59. Alessandro Alessandroni / Giovanni Tommaso Open Air Parade album cover

    $1,421.38

    Sold: 2017-12-17 / Format: LP / Label: SR Records (6)

  60. Alessandro Alessandroni Prisma Sonoro album cover

    $1,428.24

    Sold: 2017-09-22 / Format: LP / Label: SR Records (6)

  61. Cicci Santucci - Enzo Scoppa Looking Around album cover

    $1,473.20

    Sold: 2018-04-06 / Format: LP / Label: Fly Record (2)

  62. I Giganti Terra In Bocca (Poesia Di Un Delitto) album cover

    $1,475.65

    Sold: 2019-02-11 / Format: LP, Album, Gat / Label: Rifi, Rifi

  63. Fabio Fabor Pape Satan album cover

    $1,478.95

    Sold: 2018-12-23 / Format: LP / Label: Hard

  64. Egisto Macchi Fauna Marina album cover

    $1,481.44

    Sold: 2018-02-26 / Format: LP, Album / Label: Leonardi, Leonardi Records

  65. Alphataurus Alphataurus album cover

    $1,500.00

    Sold: 2018-04-07 / Format: LP, Album, Tri / Label: Magma (2)

  66. Museo Rosenbach Zarathustra album cover

    $1,501.17

    Sold: 2018-06-28 / Format: LP, Album / Label: Ricordi

  67. Piero Umiliani La Consolazione Della Pietra album cover

    $1,536.03

    Sold: 2017-08-07 / Format: LP / Label: Omicron

  68. Piero Umiliani To-Day

    $1,550.64

    Sold: 2017-03-27 / Format: 2xLP, Album / Label: Liuto Records

  69. Piero, Ezio E Tino Carta D

    $1,592.72

    Sold: 2018-12-03 / Format: LP, Album / Label: Rare (3)

  70. Museo Rosenbach Zarathustra album cover

    $1,599.99

    Sold: 2019-04-09 / Format: LP, Album / Label: Ricordi

  71. Giuliano Sorgini Under Pompelmo album cover

    $1,602.87

    Sold: 2018-03-17 / Format: LP / Label: Dischi Montecarlo

  72. Mark Fry Dreaming With Alice album cover

    $1,635.16

    Sold: 2018-06-13 / Format: LP / Label: IT

  73. Quella Vecchia Locanda Quella Vecchia Locanda album cover

    $1,646.95

    Sold: 2014-01-30 / Format: LP, Album / Label: Help!

  74. Blocco Mentale Ποα album cover

    $1,665.05

    Sold: 2016-02-23 / Format: LP, Album / Label: Titania (2)

  75. Piero Umiliani Playtime album cover

    $1,680.45

    Sold: 2016-08-09 / Format: LP / Label: Omicron

  76. Pink Floyd The Wall album cover

    $1,684.09

    Sold: 2015-10-20 / Format: 2xLP, Album, Promo, Ora / Label: Harvest

  77. Museo Rosenbach Zarathustra album cover

    $1,684.13

    Sold: 2014-05-05 / Format: LP, Album / Label: Ricordi

  78. Riz Ortolani I Giorni Dell

    $1,684.37

    Sold: 2017-06-27 / Format: LP, Album, Mono, Promo / Label: RCA Italiana

  79. Le Stelle di Mario Schifano Dedicato A... album cover

    $1,729.05

    Sold: 2017-07-23 / Format: LP / Label: BDS (2)

  80. Mark Fry Dreaming With Alice album cover

    $1,731.37

    Sold: 2015-10-30 / Format: LP / Label: IT

  81. Masahiko Satoh Belladonna (Colonna Sonora Originale Del Film) album cover

    $1,737.44

    Sold: 2016-01-03 / Format: LP / Label: Cinevox Record

  82. Eddie Cochran Don

    $1,748.32

    Sold: 2018-09-07 / Format: 7″, EP / Label: Liberty

  83. Alphataurus Alphataurus album cover

    $1,796.67

    Sold: 2017-06-28 / Format: LP, Album, Tri / Label: Magma (2)

  84. Mark Fry Dreaming With Alice album cover

    $1,800.00

    Sold: 2017-06-06 / Format: LP / Label: IT

  85. The Braen

    $1,800.00

    Sold: 2017-08-24 / Format: LP / Label: Liuto Records

  86. The Feed-Back The Feed-back album cover

    $1,849.46

    Sold: 2018-03-08 / Format: LP, Album, Promo / Label: RCA Italiana

  87. Giuliano Sorgini Under Pompelmo album cover

    $1,934.01

    Sold: 2018-12-28 / Format: LP / Label: Dischi Montecarlo

  88. Ricordi D

    $1,965.10

    Sold: 2017-06-12 / Format: LP / Label: Cetra

  89. Le Stelle di Mario Schifano Dedicato A... album cover

    $2,000.00

    Sold: 2018-03-30 / Format: LP / Label: BDS (2)

  90. Alphataurus Alphataurus album cover

    $2,035.35

    Sold: 2016-05-19 / Format: LP, Album, Tri / Label: Magma (2)

  91. Piero Umiliani La Ragazza Dalla Pelle Di Luna album cover

    $2,047.78

    Sold: 2018-12-27 / Format: LP, Album / Label: Omicron

  92. Piero Umiliani Il Corpo (Colonna Sonora Del Film) album cover

    $2,275.31

    Sold: 2018-12-27 / Format: LP, Album / Label: Sound Work Shop

  93. Piero Umiliani La Ragazza Dalla Pelle Di Luna album cover

    $2,284.07

    Sold: 2019-01-25 / Format: LP, Album / Label: Omicron

  94. Piero Umiliani To-Day

    $2,298.65

    Sold: 2018-10-30 / Format: 2xLP, Album / Label: Liuto Records

  95. Mittageisen (2) Hard - Core / Transylvania 1760 album cover

    $2,347.66

    Sold: 2017-11-25 / Format: 7″, Mono / Label: Sadist Records (2)

  96. Metamorfosi ...E Fu Il Sesto Giorno album cover

    $2,381.28

    Sold: 2016-04-02 / Format: LP, Album, Gat / Label: Vedette Records

  97. The Braen

    $2,447.64

    Sold: 2018-09-27 / Format: LP / Label: Liuto Records

  98. Analogy Analogy album cover

    $3,757.29

    Sold: 2015-11-29 / Format: LP, Album / Label: Dischi Produzioni Ventotto, Dischi Produzioni Ventotto

  99. Cherry Five Cherry Five album cover

    $3,954.12

    Sold: 2019-03-17 / Format: LP, Album, Gat / Label: Cinevox

  100. Capitolo 6 Frutti Per Kagua album cover

    $4,699.58

    Sold: 2017-10-24 / Format: LP, Album, Gat / Label: it

Return to Discogs Blog

Leave A Reply