The Most Expensive Records Sold In The UK

Discogs’ Top 100 Most Expensive Records: United Kingdom

As record collectors, we’ve ponied up for our fair share of in-demand records that were pressed in tragically low numbers. We wanted to see if anything we’ve purchased ranked amongst the most expensive records sold in the Discogs Marketplace since it began way back in 2005.

Our criteria included albums that were actually sold and paid for. All prices have been converted to US dollars using the exchange rates at the time the sale was made. Some releases might appear more than once, since some sought-after records sell often — and for a lot.

If you want to dig in and figure out why some of these records were sold for such eye-popping prices, we included a link to each release for your perusal.

Do you notice any other interesting trends? Shout at us in the comments. And if this has piqued your interest when it comes to expensive records, we also publish a monthly list of the most expensive items purchased worldwide.

If you have any records that you might want to sell, you can use the Discogs Marketplace to connect with buyers from around the world. Learn how to use Discogs to price and sell your vinyl records online.

  1. The Norman Haines Band Den Of Iniquity album cover

    $1,890.02

    Sold: 2016-03-13 / Format: LP, Album / Label: Parlophone, EMI

  2. Bread Love And Dreams Amaryllis album cover

    $1,902.13

    Sold: 2015-06-26 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  3. David Bowie Rubber Band album cover

    $1,919.91

    Sold: 2017-06-30 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Decca

  4. Vashti Bunyan Just Another Diamond Day album cover

    $1,920.57

    Sold: 2019-03-29 / Format: LP, Album / Label: Philips

  5. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $1,938.04

    Sold: 2017-05-10 / Format: LP, Album, Tur / Label: Atlantic

  6. Genesis From Genesis To Revelation album cover

    $1,952.96

    Sold: 2018-10-20 / Format: LP, Album, Mono / Label: Decca, Decca

  7. Pet Shop Boys Yes album cover

    $1,960.92

    Sold: 2013-07-14 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  8. Pink Floyd The Dark Side Of The Moon album cover

    $1,964.27

    Sold: 2018-04-25 / Format: LP, Album, Gat / Label: Harvest, Harvest

  9. The Open Mind The Open Mind album cover

    $1,966.65

    Sold: 2015-09-30 / Format: LP, Album / Label: Philips, Philips

  10. The Beatles Sgt. Pepper

    $1,975.49

    Sold: 2018-07-08 / Format: LP, Album, Ltd, RE, RM / Label: Parlophone, Nimbus Records

  11. Pet Shop Boys Yes album cover

    $1,999.00

    Sold: 2012-12-26 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  12. Honeybus Recital album cover

    $1,999.99

    Sold: 2016-04-26 / Format: LP, Album, TP, wit / Label: Warner Bros. Records

  13. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $2,000.00

    Sold: 2019-02-07 / Format: LP, Album / Label: Deram

  14. The Don Rendell / Ian Carr Quintet Shades Of Blue album cover

    $2,000.00

    Sold: 2018-10-08 / Format: LP, Album, Mono / Label: Columbia

  15. Bob Ohiri & His Uhuru Sounds Uhuru Aiye album cover

    $2,000.00

    Sold: 2019-04-23 / Format: LP, Album / Label: Ashiko

  16. Various Untieddiaries 1979-87 album cover

    $2,000.00

    Sold: 2017-12-01 / Format: 32xCass, Comp, Ltd, Sui / Label: United Dairies

  17. The Human Beast Volume One album cover

    $2,013.62

    Sold: 2017-12-28 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  18. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $2,019.51

    Sold: 2018-05-02 / Format: LP, Album / Label: Deram

  19. The Stereotypes (3) Countdown album cover

    $2,031.93

    Sold: 2014-07-20 / Format: 7″, EP / Label: Hinterland Records (2)

  20. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $2,034.46

    Sold: 2017-04-02 / Format: LP, Album, Tur / Label: Atlantic

  21. Paul Gonsalves Quartet Boom-Jackie-Boom-Chick album cover

    $2,041.81

    Sold: 2017-08-09 / Format: LP, Album, Mono / Label: Vocalion (3)

  22. David Bowie The Man Who Sold The World album cover

    $2,045.67

    Sold: 2018-11-20 / Format: LP, Album, M/Print / Label: Mercury

  23. Coil Gold Is The Metal (With The Broadest Shoulders) album cover

    $2,047.06

    Sold: 2014-02-19 / Format: Box, Album, Ltd + LP, Cle + 7″ / Label: Threshold House, Threshold House

  24. Andwella

    $2,060.33

    Sold: 2018-02-07 / Format: LP, Album / Label: CBS, CBS

  25. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $2,109.37

    Sold: 2018-04-02 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  26. The Beatles Please Please Me album cover

    $2,128.57

    Sold: 2016-08-21 / Format: LP, Album, Mono, Gol / Label: Parlophone

  27. The Soul Vendors, The Invaders Happy Ogan / Soulful Music album cover

    $2,136.98

    Sold: 2016-03-10 / Format: 7″ / Label: Studio One

  28. The Beatles Abbey Road album cover

    $2,145.95

    Sold: 2015-11-16 / Format: LP, Album, Exp / Label: Parlophone

  29. Vashti Bunyan Just Another Diamond Day album cover

    $2,183.19

    Sold: 2018-01-22 / Format: LP, Album / Label: Philips

  30. Throbbing Gristle 24 Hours album cover

    $2,200.00

    Sold: 2014-10-09 / Format: 26xCass + Comp, Ltd, Num, Sui / Label: Industrial Records

  31. The Manish Boys I Pity The Fool album cover

    $2,223.98

    Sold: 2019-01-25 / Format: 7″, Single / Label: Parlophone

  32. Bobak, Jons, Malone Motherlight album cover

    $2,224.71

    Sold: 2017-07-10 / Format: LP, Album / Label: Morgan Blue Town, Morgan Blue Town

  33. Catapilla Changes album cover

    $2,245.75

    Sold: 2017-03-04 / Format: LP, Album / Label: Vertigo

  34. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $2,250.00

    Sold: 2018-12-01 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  35. Leonid Kogan, Kiril Kondrashin, Édouard Lalo, Pyotr Ilyich Tchaikovsky Lalo Symphonie Espagnole album cover

    $2,269.95

    Sold: 2015-02-17 / Format: LP, Album / Label: Columbia

  36. Room (5) Pre-Flight album cover

    $2,284.07

    Sold: 2019-01-20 / Format: LP, Album / Label: Deram

  37. Anti-Social (3) Traffic Lights album cover

    $2,298.85

    Sold: 2015-10-14 / Format: 7″ / Label: Dynamite Records (10)

  38. Various Untieddiaries 1979-87 album cover

    $2,300.00

    Sold: 2017-10-30 / Format: 32xCass, Comp, Ltd, Sui / Label: United Dairies

  39. David Robert Jones You

    $2,307.64

    Sold: 2018-08-19 / Format: 7″, Single / Label: Parlophone

  40. The Don Rendell / Ian Carr Quintet Shades Of Blue album cover

    $2,343.55

    Sold: 2018-10-26 / Format: LP, Album, Mono / Label: Columbia

  41. The Cramps Songs The Lord Taught Us album cover

    $2,369.25

    Sold: 2019-03-07 / Format: LP, Album, TP, Dif / Label: Illegal Records (2)

  42. The Don Rendell / Ian Carr Quintet Shades Of Blue album cover

    $2,373.85

    Sold: 2018-03-11 / Format: LP, Album, Mono / Label: Columbia

  43. July (3) July album cover

    $2,433.11

    Sold: 2017-05-03 / Format: LP, Album, Mono / Label: Major Minor

  44. Fresh Maggots Fresh Maggots album cover

    $2,469.07

    Sold: 2018-02-11 / Format: LP, Album / Label: RCA Victor

  45. July (3) July album cover

    $2,488.41

    Sold: 2017-05-29 / Format: LP, Album, Mono / Label: Major Minor

  46. The Beatles Please Please Me album cover

    $2,492.41

    Sold: 2015-06-24 / Format: LP, Album, Mono, Gol / Label: Parlophone

  47. Black Sabbath Black Sabbath album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-02-27 / Format: LP, Album, Gat / Label: Vertigo, Vertigo

  48. The Beatles Please Please Me album cover

    $2,538.40

    Sold: 2018-08-23 / Format: LP, Album, Mono, Gol / Label: Parlophone

  49. The Beatles Please Please Me album cover

    $2,538.84

    Sold: 2017-05-05 / Format: LP, Album, Gol / Label: Parlophone

  50. Jasper (7) Liberation album cover

    $2,564.20

    Sold: 2018-09-29 / Format: LP, Album / Label: Spark

  51. Pink Floyd The Piper At The Gates Of Dawn album cover

    $2,569.54

    Sold: 2018-06-04 / Format: LP, Album, Mono / Label: Columbia

  52. Motiffe Motiffe album cover

    $2,582.76

    Sold: 2017-05-10 / Format: LP, Album / Label: Deroy

  53. Megaton (3) Megaton album cover

    $2,617.15

    Sold: 2017-08-17 / Format: LP, Album / Label: Deram, Deram

  54. The Don Rendell / Ian Carr Quintet Shades Of Blue album cover

    $2,660.70

    Sold: 2012-12-17 / Format: LP, Album, Mono / Label: Columbia

  55. Dr. Z (3) Three Parts To My Soul (Spiritus, Manes Et Umbra) album cover

    $2,664.44

    Sold: 2013-08-15 / Format: LP, Album / Label: Vertigo

  56. The Smiths Reel Around The Fountain / Jeane album cover

    $2,701.71

    Sold: 2018-08-07 / Format: 7″, TP, W/Lbl / Label: Rough Trade

  57. David Bowie The Man Who Sold The World album cover

    $2,806.09

    Sold: 2018-07-12 / Format: LP, Album / Label: Mercury, Mercury

  58. The Beatles Please Please Me album cover

    $2,825.18

    Sold: 2016-07-26 / Format: LP, Album, Bla / Label: Parlophone

  59. Mick Stevens See The Morning album cover

    $2,855.08

    Sold: 2019-01-19 / Format: LP / Label: Deroy

  60. The Damned Damned Damned Damned album cover

    $2,920.57

    Sold: 2015-03-13 / Format: LP, Album, M/Print, TP, W/Lbl, Pro / Label: Stiff Records

  61. Brute Force (2) King Of Fuh album cover

    $2,926.02

    Sold: 2017-07-27 / Format: 7″, Single, Mono, Sol / Label: Apple Records

  62. Vittorio Gui Mozart Le Nozze Di Figaro album cover

    $2,926.52

    Sold: 2019-02-26 / Format: Box, Album / Label: His Master’s Voice

  63. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $2,932.24

    Sold: 2014-08-17 / Format: LP, Album / Label: Deram

  64. The Beatles Please Please Me album cover

    $2,997.09

    Sold: 2016-02-16 / Format: LP, Album, Gol / Label: Parlophone

  65. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $3,000.00

    Sold: 2016-09-29 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  66. Caleb Quaye Baby Your Phrasing Is Bad / A Woman Of Distinction album cover

    $3,007.85

    Sold: 2017-06-03 / Format: 7″, Pus / Label: Philips

  67. Sex Pistols Anarchy In The UK album cover

    $3,120.99

    Sold: 2017-02-18 / Format: 7″, Single, TP, W/Lbl / Label: EMI

  68. The Smiths Hand In Glove album cover

    $3,166.86

    Sold: 2015-11-08 / Format: 7″, Single, Neg / Label: Rough Trade

  69. Coil Live Box album cover

    $3,226.42

    Sold: 2014-09-24 / Format: 6xCD + CDr + Box, Comp, Ltd, “Be / Label: Threshold House

  70. Pink Floyd The Dark Side Of The Moon album cover

    $3,242.31

    Sold: 2018-12-02 / Format: LP, Album, Gat / Label: Harvest, Harvest

  71. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $3,250.00

    Sold: 2018-04-27 / Format: LP, Album / Label: Deram

  72. Mirkwood Mirkwood album cover

    $3,292.48

    Sold: 2018-07-31 / Format: LP, Album / Label: Flams Ltd

  73. Leaf Hound Growers Of Mushroom album cover

    $3,299.99

    Sold: 2016-11-21 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  74. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $3,304.68

    Sold: 2018-04-28 / Format: LP, Album, Tur / Label: Atlantic

  75. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $3,390.68

    Sold: 2018-03-16 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  76. Mellow Candle Swaddling Songs album cover

    $3,422.09

    Sold: 2017-03-03 / Format: LP, Album / Label: Deram

  77. Joy Division An Ideal For Living album cover

    $3,515.62

    Sold: 2018-04-17 / Format: 7″, EP / Label: Enigma

  78. Apple (4) An Apple A Day album cover

    $3,671.69

    Sold: 2019-03-09 / Format: LP, Album / Label: Page One

  79. Room (5) Pre-Flight album cover

    $3,729.74

    Sold: 2018-09-22 / Format: LP, Album / Label: Deram

  80. Davie Jones & The King Bees Liza Jane album cover

    $3,859.58

    Sold: 2018-08-17 / Format: 7″, Single / Label: Vocalion Pop

  81. Vashti Bunyan Just Another Diamond Day album cover

    $4,039.01

    Sold: 2018-05-29 / Format: LP, Album / Label: Philips

  82. Leaf Hound Growers Of Mushroom album cover

    $4,224.76

    Sold: 2016-03-13 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  83. Röyksopp Melody A.M. album cover

    $4,534.47

    Sold: 2017-08-22 / Format: 2xLP, Album, Ltd, W/Lbl / Label: Wall Of Sound

  84. Nick Greenwood Cold Cuts album cover

    $4,657.21

    Sold: 2014-03-25 / Format: LP, Album / Label: Kingdom Records

  85. Wil Malone Wil Malone album cover

    $4,910.66

    Sold: 2018-04-12 / Format: LP, Album / Label: Fontana

  86. Vashti Bunyan Just Another Diamond Day album cover

    $5,000.00

    Sold: 2016-10-11 / Format: LP, Album / Label: Philips

  87. Pet Shop Boys Yes album cover

    $5,624.97

    Sold: 2018-04-24 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  88. Wings (2) Love Is Strange album cover

    $5,624.99

    Sold: 2018-04-08 / Format: 7″, S/Sided, TP, W/Lbl / Label: Parlophone

  89. Leaf Hound Growers Of Mushroom album cover

    $6,082.77

    Sold: 2017-05-10 / Format: LP, Album / Label: Decca, Decca

  90. Forever Amber The Love Cycle album cover

    $6,399.69

    Sold: 2017-06-27 / Format: LP, Album, Mono, Ltd / Label: Advance (7)

  91. David Bowie David Bowie album cover

    $6,669.56

    Sold: 2016-03-28 / Format: LP, Album, Gat / Label: Philips, Philips, Philips

  92. Pet Shop Boys Yes album cover

    $7,000.00

    Sold: 2017-09-04 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  93. Pet Shop Boys Yes album cover

    $7,544.08

    Sold: 2018-03-22 / Format: 11×12″, Album + Box, Ltd, Num / Label: Parlophone, The Vinyl Factory

  94. Röyksopp Melody A.M. album cover

    $8,025.04

    Sold: 2017-01-19 / Format: 2xLP, Album, Ltd, W/Lbl / Label: Wall Of Sound

  95. Billy Nicholls Would You Believe album cover

    $9,851.06

    Sold: 2017-04-26 / Format: LP, Album / Label: Immediate

  96. The Beatles Love Me Do album cover

    $10,472.89

    Sold: 2018-03-01 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Parlophone

  97. Sex Pistols God Save The Queen album cover

    $14,680.20

    Sold: 2017-11-27 / Format: 7″, Single / Label: A&M Records

  98. The Beatles Love Me Do album cover

    $14,845.17

    Sold: 2017-10-09 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Parlophone

  99. Ferris Wheel (3) Supernatural Girl album cover

    $15,001.77

    Sold: 2015-12-28 / Format: LP, Album, Mono / Label: Nicro

  100. Sex Pistols God Save The Queen album cover

    $16,125.18

    Sold: 2018-11-07 / Format: 7″, Single / Label: A&M Records


Return to Discogs Blog

Leave A Reply