Most Expensive Records Sold In The US

Discogs’ Top 100 Most Expensive Records: United States

Being record collectors ourselves, we’ve paid our fair share of hefty sums for long-sought-after records that were pressed in shamefully low numbers. We were curious to see if anything we’ve purchased ranked amongst the highest-priced items that have sold in the Discogs Marketplace since it launched in 2005.

For the sake of maintaining our relationships, we won’t say whether or not any of our purchases made the cut, but we thought you might be interested in seeing this list of the most expensive records sold.

Our criteria included albums that were actually sold and paid for on Discogs. All prices have been converted to USD based on exchange rates at the time of sale. Duplicates are included, so some releases might appear more than once.

Every one of these has a unique story that contributes to them being worth a fortune. We have included a link to each release where you can find release notes that will help shed light on their value.

Do you notice any other interesting trends? Let us and fellow collectors know in the comments. We also publish a monthly list of the most expensive items purchased worldwide.

If you have any records that you are considering selling, know that you can use Discogs to connect with buyers from around the world. Learn how to use Discogs to price and sell your vinyl records online.

  1. Flowers For Real album cover

    $2,247.11

    Sold: 2017-02-27 / Format: 7″ / Label: LA Xpressio

  2. Jimmy Delphs Dancing A Hole In The World album cover

    $2,249.99

    Sold: 2018-04-21 / Format: 7″ / Label: Carla Records

  3. Prince Black Album album cover

    $2,250.00

    Sold: 2014-09-21 / Format: LP, Album, Num, Gre / Label: Warner Bros. Records

  4. The Del Rays (2) Love Came / The Day album cover

    $2,250.00

    Sold: 2016-10-10 / Format: 7″ / Label: Paris Tower

  5. Bee Vee and The Honey Bee I

    $2,250.00

    Sold: 2019-03-07 / Format: 7″, Single / Label: Sting (6)

  6. Misfits Bullet album cover

    $2,270.25

    Sold: 2019-02-28 / Format: 7″, EP / Label: Plan 9

  7. Paris (6) Wishing Well / Sleepless Nights album cover

    $2,278.76

    Sold: 2018-01-31 / Format: 7″, Single / Label: Doc Records (4)

  8. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,290.07

    Sold: 2016-02-06 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  9. Mel Williams Sweet Girl Of Mine / Turn Me On album cover

    $2,318.46

    Sold: 2015-05-16 / Format: 7″ / Label: Buddah Records

  10. Agnostic Front United Blood e.p. album cover

    $2,330.59

    Sold: 2018-05-08 / Format: 7″, EP, MP, Bla / Label: Not On Label (Agnostic Front Self-released)

  11. T.J. Hustler Metaphysical Synthesized Orchestra Age Of Individualism album cover

    $2,333.88

    Sold: 2015-06-29 / Format: 12″ + 12″ + EP / Label: SMOA Productions

  12. Jack Goldstein Planets album cover

    $2,368.85

    Sold: 2017-12-05 / Format: 6×10″ / Label: Neutral Records (3)

  13. J.R. Monterose + The Joe Abodeely Trio In Action album cover

    $2,372.64

    Sold: 2018-11-29 / Format: LP, Album / Label: Studio 4 (4)

  14. Sonics (2) You Don

    $2,400.00

    Sold: 2019-02-07 / Format: 7″ / Label: Sonics Music Ltd.

  15. Eddie Parker (2) But If You Must Go album cover

    $2,400.00

    Sold: 2019-01-07 / Format: 7″, Single / Label: MAM, Miko Records

  16. Chocolate Buttermilk Band Head Games / No Way album cover

    $2,412.68

    Sold: 2017-12-29 / Format: 7″ / Label: CBM Records

  17. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,439.32

    Sold: 2018-01-18 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  18. Nirvana Bleach album cover

    $2,496.01

    Sold: 2018-03-09 / Format: LP, Album, Ltd, Whi / Label: Sub Pop

  19. The Rolling Stones Songs Of The Rolling Stones album cover

    $2,499.47

    Sold: 2018-06-13 / Format: LP, Comp, Promo / Label: ABKCO Music, Inc.

  20. Led Zeppelin Led Zeppelin II album cover

    $2,499.95

    Sold: 2018-10-21 / Format: LP, Album, Mono, Promo, CSG / Label: Atlantic

  21. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,499.99

    Sold: 2015-06-27 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  22. Vomit Pigs E.P. Take One album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-08-15 / Format: 7″, EP / Label: Bad Wreckors

  23. The Khan Jamal Creative Arts Ensemble Drum Dance To The Motherland album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-08-16 / Format: LP, Album / Label: Dogtown Records

  24. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-02-25 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  25. Dirty Filthy Mud The Forest Of Black album cover

    $2,500.00

    Sold: 2019-03-02 / Format: 7″ / Label: Worex

  26. The Velvet Underground And Nico (3) All Tomorrow

    $2,500.00

    Sold: 2016-11-02 / Format: 7″, Single, Mono / Label: Verve Records

  27. Negative Approach Negative Approach album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-01-22 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  28. The Dead Weather Hang You From The Heavens album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-08-16 / Format: 7″, Single, Ltd, TP / Label: Third Man Records

  29. Bob & Fred, Baha Strings I

    $2,500.00

    Sold: 2019-03-16 / Format: 7″, Single / Label: Big Mack

  30. Mr. Magic (9) Mr. Magic

    $2,500.00

    Sold: 2018-02-25 / Format: 12″, Comp / Label: Tri State Records

  31. Minor Threat In My Eyes album cover

    $2,500.00

    Sold: 2016-01-19 / Format: 7″, EP, TP / Label: Dischord Records

  32. Lee Moore Free And Easy album cover

    $2,500.00

    Sold: 2014-03-07 / Format: LP, Album, TP, W/Lbl / Label: Score Records (2)

  33. Lazy Smoke Corridor Of Faces album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-08-21 / Format: LP, Album / Label: Onyx (5)

  34. Bernie Williams Ever Again / Next To You album cover

    $2,500.00

    Sold: 2015-07-12 / Format: 7″, Single / Label: Bell Records

  35. Minor Threat In My Eyes album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-01-24 / Format: 7″, M/Print, Red / Label: Dischord Records

  36. John Heartsman And Circles Music Of My Heart album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-03-12 / Format: 2xLP, Album / Label: Not On Label

  37. The Yum Yums Looky, Looky / Gonna Be A Big Thing album cover

    $2,525.00

    Sold: 2018-07-12 / Format: 7″, Promo / Label: ABC Records

  38. The Parisians Twinkle Little Star / The Cockroach album cover

    $2,526.00

    Sold: 2018-06-13 / Format: 7″ / Label: Demon Hot Records

  39. Sam Williams (5) Let

    $2,580.00

    Sold: 2018-05-01 / Format: 7″, Promo / Label: Tower

  40. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $2,584.06

    Sold: 2017-05-13 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  41. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $2,584.06

    Sold: 2017-05-15 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  42. Agnostic Front United Blood e.p. album cover

    $2,592.52

    Sold: 2018-02-07 / Format: 7″, EP, MP, Bla / Label: Not On Label (Agnostic Front Self-released)

  43. Akinyele Break A Bitch Neck album cover

    $2,603.95

    Sold: 2018-10-22 / Format: 12″, TP / Label: Liberty Grooves, Dolo Records

  44. Ricardo Marrero & The Group A Taste album cover

    $2,639.05

    Sold: 2015-06-29 / Format: LP, Album / Label: TSG Records, TSG Records

  45. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,643.00

    Sold: 2017-11-30 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  46. Ellipsis (2) Gregory Moore album cover

    $2,680.76

    Sold: 2017-12-08 / Format: 7″ / Label: Briarmeade Records

  47. Lou Pride It

    $2,680.76

    Sold: 2017-12-11 / Format: 7″, Single / Label: Suemi Records

  48. Daybreak Everything Man / I Need Love album cover

    $2,700.00

    Sold: 2018-12-28 / Format: 7″, Single / Label: PAP (2)

  49. The Velvet Underground & Nico (3) The Velvet Underground & Nico album cover

    $2,700.00

    Sold: 2017-11-18 / Format: LP, Album, Mono, Promo, Wes / Label: Verve Records, Verve Records

  50. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,758.09

    Sold: 2016-10-31 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  51. Pee Wee, Shuck And Huey Beside Myself (You

    $2,792.77

    Sold: 2018-03-31 / Format: 7″ / Label: Flagg Records

  52. The Parisians Twinkle Little Star / The Cockroach album cover

    $2,793.67

    Sold: 2018-02-08 / Format: 7″ / Label: Demon Hot Records

  53. Ray Pollard This Time / No More Like Me album cover

    $2,800.00

    Sold: 2018-07-14 / Format: 7″ / Label: Shrine Records

  54. The Fly-Bi-Nites Come On Up / Found Love album cover

    $2,800.00

    Sold: 2018-07-03 / Format: 7″, Single / Label: Tiffany Records (7)

  55. Johnny Rodgers With The Nu Tones Make A Change album cover

    $2,800.00

    Sold: 2018-12-16 / Format: 7″ / Label: Amon Records (2)

  56. Frankie Beverly And The Butlers Because Of My Heart album cover

    $2,802.53

    Sold: 2015-06-14 / Format: 7″, Single / Label: Fairmount Records

  57. Gene Toone What More Do You Want album cover

    $2,808.57

    Sold: 2019-04-30 / Format: 7″, Promo / Label: Simco Records (2)

  58. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,810.00

    Sold: 2018-03-30 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  59. Misfits Cough / Cool b/w She album cover

    $2,838.85

    Sold: 2017-02-20 / Format: 7″, Single / Label: Blank Records (11)

  60. Necros (2) Sex Drive album cover

    $2,875.00

    Sold: 2014-06-18 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  61. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $3,000.00

    Sold: 2017-08-09 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  62. Misfits Cough / Cool b/w She album cover

    $3,000.00

    Sold: 2019-05-08 / Format: 7″, Single / Label: Blank Records (11)

  63. The Contents Are Through You album cover

    $3,000.00

    Sold: 2015-06-17 / Format: LP, Album / Label: Rok Records (2)

  64. Reggie Andrews And The Fellowship (4) Mystic Beauty album cover

    $3,000.00

    Sold: 2018-11-25 / Format: LP, Album / Label: H.M.E.

  65. Salt & Pepper (4) A Man Of My Word / Linda album cover

    $3,100.00

    Sold: 2018-03-24 / Format: 7″, Single / Label: Heatwave

  66. Little Nicky Soul I Wanted To Tell You / You Said album cover

    $3,124.26

    Sold: 2018-06-14 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Shee Records

  67. Music Emporium Music Emporium album cover

    $3,200.00

    Sold: 2016-09-08 / Format: LP, Album / Label: Sentinel (2)

  68. 94 East Feat. Prince Be My Fortune Teller/ I Just Wanna Be album cover

    $3,250.00

    Sold: 2018-05-14 / Format: 7″, TP / Label: Polydor

  69. The Grey Imprint Do You Get The Message? / The Other Side album cover

    $3,267.76

    Sold: 2016-05-07 / Format: 7″, Single / Label: ClearHill Records

  70. Jimmy Burns I Really Love You album cover

    $3,285.78

    Sold: 2016-09-22 / Format: 7″ / Label: Erica Records

  71. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $3,300.00

    Sold: 2018-09-12 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  72. Marlon Hunter It

    $3,389.25

    Sold: 2019-03-31 / Format: LP, Album / Label: First Productions, First Productions

  73. Nabay Believe It Or Not album cover

    $3,465.94

    Sold: 2017-10-31 / Format: 7″ / Label: Impact Records (11)

  74. Opus (9) The Atrocity / Good Procedures album cover

    $3,500.00

    Sold: 2018-08-13 / Format: 7″, Single / Label: Catatonic Records (3)

  75. The Professionals (10) That

    $3,500.00

    Sold: 2018-05-10 / Format: 7″, Single / Label: Groove City Records (2)

  76. Damon (10) Song Of A Gypsy album cover

    $3,500.00

    Sold: 2018-02-21 / Format: LP, Album, Ori / Label: Ankh (4)

  77. Robert Johnson Malted Milk / Milkcows Calf Blues album cover

    $3,500.00

    Sold: 2017-05-03 / Format: Shellac, 10″ / Label: Vocalion (2)

  78. Necros (2) Sex Drive album cover

    $3,800.00

    Sold: 2018-05-28 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  79. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $4,000.00

    Sold: 2017-12-23 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  80. The Artist (Formerly Known As Prince) The Versace Experience - Prelude 2 Gold album cover

    $4,117.03

    Sold: 2016-08-29 / Format: Cass, Promo / Label: NPG Records, Warner Bros. Records

  81. Bob & Fred, Baha Strings I

    $4,190.51

    Sold: 2018-02-17 / Format: 7″, Single / Label: Big Mack

  82. Dynamic Five Love Is The Key album cover

    $4,250.00

    Sold: 2016-05-15 / Format: LP, Album, TP / Label: United Artists Records

  83. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $4,892.08

    Sold: 2018-05-22 / Format: 4×12″, S/Sided, Album, RE, 200 + 4×12″, S/Sided, A / Label: Atlantic, Classic Records

  84. Mistafide Equidity Funk album cover

    $4,909.92

    Sold: 2011-03-26 / Format: 12″ / Label: Land Of Hits

  85. Mistafide Equidity Funk album cover

    $4,911.57

    Sold: 2009-06-04 / Format: 12″ / Label: Land Of Hits

  86. Negative Approach Negative Approach album cover

    $5,000.00

    Sold: 2017-08-30 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  87. Metaphysical Animation Metaphysical Animation album cover

    $5,000.00

    Sold: 2018-04-06 / Format: 2xLP, Album / Label: Not On Label

  88. The Flaming Lips 24 Hour Song Skull album cover

    $5,026.43

    Sold: 2017-12-07 / Format: M/Stick, Single, Ext + File, WAV, 24 + File, WAV, / Label: Lovely Sorts Of Death Records, Warner Bros. Records

  89. Prince Black Album album cover

    $5,203.47

    Sold: 2018-01-26 / Format: LP, Album, Num, Gre / Label: Warner Bros. Records

  90. Bernie Williams Ever Again / Next To You album cover

    $5,317.90

    Sold: 2018-06-02 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Bell Records

  91. William Powell (3) Heartache Souvenirs / Chicken Shack album cover

    $5,449.36

    Sold: 2015-06-18 / Format: 7″ / Label: Power-House Records

  92. Phafner Overdrive album cover

    $5,500.00

    Sold: 2016-07-20 / Format: LP, Album / Label: Dragon Records (5)

  93. Bruce Springsteen Born To Run album cover

    $5,500.00

    Sold: 2018-10-06 / Format: LP, Album, Promo, Scr / Label: Columbia

  94. Judge Chung King Can Suck It album cover

    $5,848.06

    Sold: 2015-03-24 / Format: LP, Album, Num, Whi / Label: Revelation Records (8)

  95. LaRom André Baker You

    $6,000.00

    Sold: 2018-03-12 / Format: 7″, S/Sided / Label: The Record Company (3)

  96. Judge Chung King Can Suck It album cover

    $6,138.33

    Sold: 2018-04-29 / Format: LP, Album, Num, Whi / Label: Revelation Records (8)

  97. Gorilla Biscuits Gorilla Biscuits album cover

    $6,164.88

    Sold: 2018-03-06 / Format: 7″, Ltd, RP, Yel / Label: Revelation Records (8)

  98. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $6,250.00

    Sold: 2018-12-01 / Format: 4×12″, S/Sided, Album, RE, 200 + 4×12″, S/Sided, A / Label: Atlantic, Classic Records

  99. Charley Patton Love My Stuff / Jersey Bull Blues album cover

    $7,089.36

    Sold: 2017-08-09 / Format: Shellac, 10″ / Label: Vocalion (2)

  100. Prince Black Album album cover

    $15,000.00

    Sold: 2016-04-22 / Format: 2×12″, Album, Promo / Label: Warner Bros. Records


Return to Discogs Blog
7 Comments
  • Aug 31,2019 at 07:58

    Nr 21 on the list is a tape, not a record.

  • Jun 23,2019 at 10:52

    The prices these Necros and Bad Brains records sold for in the 90s (just hundreds of dollars, not thousands) almost seem reasonable now.

    Also, don’t click through that “login helps” link in @bs9551759’s comment which sure looks like phishing.

  • Jun 21,2019 at 16:00

    Some people have too much money.

  • Jun 19,2019 at 16:53

    I wonder if the purchase of the Nirvana – Love Buzz for $ 2,22 recently ends up at the court…probably the seller made a (huge) mistake, but the lucky buyer (and first spotter) will most likely persist not paying more than this…and it even seems, that there was nothing wrong with it (i.e. not broken, no big scratch, not missing cover, etc…).THAT would be interesting to know, dear Discogs people… ;-)

  • Jun 19,2019 at 13:52

    @xrizerx I am in full agreement. Just show me the highest price for an individual record. I don’t really need to see how many Prince Black Albums sold at different price points.

  • Jun 19,2019 at 11:12

    I would’ve liked it better had Discogs groomed the data instead of just the 100 most expensive prices ever paid. The article has multiple occurances of the same record. I only want to see the single highest price ever paid for an individual record.

  • Jun 17,2019 at 02:31

    Hmmm. Seems this list missed a few details… for example, William Powell – Heartache Souvenirs / Chicken Shack shows it’s highest sell price is $4430.38 and not $5449.36

Leave A Reply