Top 100 Most Expensive CDs Sold On Discogs

CDs are the second most-purchased and most-submitted format behind vinyl records on Discogs. About 21% of all purchases in 2018 consisted of a CD, whether it be part of a boxset or an individual disc. Total CD sales on Discogs grew by about 20% over 2017 and continue to do so into this year.

Similar to the trend we have seen in rare and expensive vinyl records and cassette tapes, the high-end CD market is accelerating. If 2019 sales continue at the pace they notched in the first four months, sales this year will account for 48% of the top 100.

number of top 100 most expensive CD sales by year

Due to how we’ve pulled these stats, the following list contains all releases that contain a CD, not excluding box sets. In fact, more than 60% of the releases on this list are box sets. The most prominent is Bob Dylan’s The Cutting Edge 1965 – 1966: The Bootleg Series Vol.12: Collector’s Edition, which appears close to 20 times.

The most expensive single CD release is a curious Japanese release from a Bermudian singer-songwriter and poet. Though Japan’s affinity for CDs is well documented, the appearance of this release so high on the list is not what anyone on our team could have predicted. You can scroll down to position #3 to see which single Japanese CD sold for more than $2,000 back in 2017.

And a quick caveat before you remind us in the comments – based on feedback we received on the most expensive cassette and most expensive vinyl records posts, we will also be looking into future lists that remove box sets and multi-format releases, so stay tuned for those in coming months.

Alright, enough talk. It’s time to dig out those dusty jewel cases sitting in your attic to see if you have any of the below expensive CD releases.

Most Expensive CDs

  1. $1,050.00

    Sold: 2019-04-12 / Format: Box, Comp, Ltd + 13xCD, RM + 17xLP, Album, RM + Bl / Label: Sony Music

  2. $1,052.00

    Sold: 2012-04-18 / Format: 2xCD, Comp + 2xDVD + Box, Promo / Label: Not On Label

  3. $1,066.00

    Sold: 2017-12-22 / Format: CD-ROM, Album / Label: Not On Label

  4. $1,071.00

    Sold: 2017-04-06 / Format: 9×12”, Puz + 2xLP, Album, Ltd, Pic + 2xCD, Ext / Label: Thud Rumble

  5. $1,075.00

    Sold: 2016-11-13 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  6. $1,078.00

    Sold: 2016-11-24 / Format: Box, Album, Ltd, Num + LP, Cle + LP, Red + LP, Whi / Label: Sony Music, Artist In Residence

  7. $1,080.00

    Sold: 2018-11-27 / Format: Box, Ltd, Num + 3xLP, Album, Gol + 2xCD, Album + B / Label: C+C Records, Falck Forlag

  8. $1,086.00

    Sold: 2016-01-29 / Format: CD, EP / Label: Coldplay

  9. $1,089.00

    Sold: 2015-12-04 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  10. $1,096.00

    Sold: 2013-12-15 / Format: 2xCD, Album + CD, Comp + CD, Promo + Box, Promo / Label: Mute

  11. $1,100.00

    Sold: 2017-11-03 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  12. $1,100.00

    Sold: 2015-04-22 / Format: CD, Promo / Label: Epic

  13. $1,100.00

    Sold: 2016-10-04 / Format: 2xCD, Album + Box, Ltd, Num, Ult / Label: One Little Indian

  14. $1,100.00

    Sold: 2017-11-17 / Format: CD, Album / Label: Square Business Entertainment

  15. $1,100.00

    Sold: 2019-03-23 / Format: Box, Ltd + 12”, 180 + CD, Comp, Mixed, Sig / Label: Flashover Recordings

  16. $1,109.00

    Sold: 2018-04-15 / Format: 73xHDCD + Box, Ltd / Label: Grateful Dead Records, Rhino Records

  17. $1,109.00

    Sold: 2014-12-12 / Format: 4xCDr / Label: Sony Music

  18. $1,111.00

    Sold: 2017-01-07 / Format: 2xCD, Album + Box, Ltd, Num, Ult / Label: One Little Indian

  19. $1,111.00

    Sold: 2016-03-09 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  20. $1,120.00

    Sold: 2015-04-19 / Format: CD, Promo / Label: Geffen Records

  21. $1,120.00

    Sold: 2016-08-19 / Format: CD, Single / Label: Epic

  22. $1,123.00

    Sold: 2018-05-22 / Format: Box, Comp, Ltd, Num + 15xCD, Album + CD, Comp / Label: EMI

  23. $1,129.00

    Sold: 2018-11-04 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  24. $1,133.00

    Sold: 2019-02-07 / Format: Box, Ltd + 12”, 180 + CD, Comp, Mixed, Sig / Label: Flashover Recordings

  25. $1,138.00

    Sold: 2018-12-18 / Format: CD, Single, Promo / Label: Island Records

  26. $1,139.00

    Sold: 2014-04-08 / Format: 4xCDr / Label: Sony Music

  27. $1,142.00

    Sold: 2019-01-12 / Format: 4xCDr / Label: Sony Music

  28. $1,159.00

    Sold: 2016-12-29 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  29. $1,171.00

    Sold: 2019-02-10 / Format: 7xCD, Comp, RE, RM + 3xDVD-V + Blu-ray + Box, Dlx, / Label: MPL , Capitol Records, UMe

  30. $1,175.00

    Sold: 2017-10-09 / Format: CD, Comp + DVD-V, NTSC + Box, Ltd, Num / Label: Rhino Handmade, Artist Ink Editions

  31. $1,175.00

    Sold: 2014-03-02 / Format: 5xCD + Box / Label: Gramavision

  32. $1,180.00

    Sold: 2012-12-14 / Format: 2xCDr, Album + 7”, Blu + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  33. $1,183.00

    Sold: 2018-05-29 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  34. $1,188.00

    Sold: 2017-10-04 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  35. $1,195.00

    Sold: 2012-03-26 / Format: 5xCD + Box / Label: Gramavision

  36. $1,195.00

    Sold: 2018-04-05 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  37. $1,197.00

    Sold: 2015-12-12 / Format: 24xCD, Album + Ltd / Label: The Show

  38. $1,199.00

    Sold: 2016-04-24 / Format: CD, Promo / Label: Geffen Records

  39. $1,200.00

    Sold: 2018-04-03 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  40. $1,200.00

    Sold: 2017-12-16 / Format: Box, Comp, Promo + 10xCD, Single / Label: Creation Records

  41. $1,200.00

    Sold: 2018-07-28 / Format: CD, Ltd / Label: PANIOUTA & BURZAN PRODUCTIONS

  42. $1,200.00

    Sold: 2016-12-25 / Format: CD, Ltd, Unofficial / Label: Crash Magazine

  43. $1,207.00

    Sold: 2018-10-24 / Format: 2xCD, 24K + Box / Label: Polygram

  44. $1,209.00

    Sold: 2016-06-12 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  45. $1,211.00

    Sold: 2018-08-26 / Format: CD, Album / Label: Bigg Rigga Records

  46. $1,217.00

    Sold: 2017-02-04 / Format: CD, EP / Label: Coldplay

  47. $1,218.00

    Sold: 2018-01-17 / Format: 7xCDr + Box, Comp, Ltd, Num / Label: Quasar Rec.

  48. $1,231.00

    Sold: 2014-12-04 / Format: CD, Album / Label: Overdrive

  49. $1,234.00

    Sold: 2018-01-09 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  50. $1,243.00

    Sold: 2019-03-12 / Format: CD, Single / Label: Epic

  51. $1,246.00

    Sold: 2014-11-12 / Format: 24xCD, Album + Ltd / Label: The Show

  52. $1,273.00

    Sold: 2017-12-21 / Format: 40xCD, Mini, Single + Box, Comp, Ltd / Label: Warner Music Japan, Sire, Maverick

  53. $1,277.00

    Sold: 2013-01-29 / Format: CD, EP / Label: Coldplay

  54. $1,279.00

    Sold: 2009-02-11 / Format: 2xCDr, Album + 7”, Blu + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  55. $1,284.00

    Sold: 2018-07-12 / Format: 80xCD + 7” + Box, Ltd / Label: Rhino Records

  56. $1,286.00

    Sold: 2018-07-10 / Format: CDr, Ltd / Label: Pledge Music

  57. $1,290.00

    Sold: 2016-02-21 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  58. $1,295.00

    Sold: 2018-08-13 / Format: 30xCD, Comp, Mono, Ltd, Num, RM, Col / Label: Legacy, RCA

  59. $1,295.00

    Sold: 2018-11-26 / Format: 4xCDr / Label: Sony Music

  60. $1,299.00

    Sold: 2017-04-09 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  61. $1,299.00

    Sold: 2017-07-06 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  62. $1,300.00

    Sold: 2018-07-03 / Format: CD, Album / Label: Teflon Don Records

  63. $1,301.00

    Sold: 2019-02-21 / Format: CDr, TP / Label: Maverick

  64. $1,308.00

    Sold: 2019-03-09 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  65. $1,325.00

    Sold: 2018-11-27 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  66. $1,331.00

    Sold: 2017-09-21 / Format: CD, EP, Promo / Label: Not On Label (Ben Howard Self-released)

  67. $1,355.00

    Sold: 2014-12-28 / Format: LP, Album + CD, Album + Cass, Album + Box, Ltd, Pr / Label: Mute

  68. $1,364.00

    Sold: 2018-11-16 / Format: 24xCD, Album + Ltd / Label: The Show

  69. $1,400.00

    Sold: 2011-05-04 / Format: 2xCDr, Album + 7”, Blu + Box, Ltd / Label: Les Joyaux De La Princesse

  70. $1,400.00

    Sold: 2019-03-12 / Format: 73xHDCD + Box, Ltd / Label: Grateful Dead Records, Rhino Records

  71. $1,401.00

    Sold: 2016-11-14 / Format: CD, Album / Label: Scarred For Life Records

  72. $1,419.00

    Sold: 2014-09-12 / Format: Box, Comp, Promo + 10xCD, Single / Label: Creation Records

  73. $1,428.00

    Sold: 2013-10-20 / Format: CD, EP, Promo / Label: Mushroom

  74. $1,471.00

    Sold: 2018-12-03 / Format: 73xHDCD + Box, Ltd / Label: Grateful Dead Records, Rhino Records

  75. $1,477.00

    Sold: 2017-08-10 / Format: CD, Maxi / Label: Epic

  76. $1,495.00

    Sold: 2018-11-08 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  77. $1,497.00

    Sold: 2017-03-01 / Format: CDr, EP, Ltd / Label: Threshold House

  78. $1,500.00

    Sold: 2013-05-22 / Format: Box, Comp, Dlx, Ltd + CD, MiniAlbum, 24k + 4xCD, A / Label: Artist In Residence

  79. $1,500.00

    Sold: 2019-04-23 / Format: Box, Ltd + 3×7”, EP, Ltd + 3xCD, Ltd / Label: Olof Bright, Olof Bright, Olof Bright, Olof Bright, Olof Bright

  80. $1,500.00

    Sold: 2019-01-14 / Format: CD, Album / Label: Deathlike Silence Productions

  81. $1,521.00

    Sold: 2018-12-05 / Format: 73xHDCD + Box, Ltd / Label: Grateful Dead Records, Rhino Records

  82. $1,590.00

    Sold: 2014-04-09 / Format: CD, EP / Label: Coldplay

  83. $1,600.00

    Sold: 2015-05-07 / Format: 2xCD, Album + Box, Ltd, Num, Ult / Label: One Little Indian

  84. $1,629.00

    Sold: 2016-01-05 / Format: CD, Comp + LP, Comp + Cass, Comp + VHS, Comp + Box / Label: 4AD

  85. $1,645.00

    Sold: 2019-03-01 / Format: 7xCD, Comp, RE, RM + 3xDVD-V + Blu-ray + Box, Dlx, / Label: MPL , Capitol Records, UMe

  86. $1,652.00

    Sold: 2017-11-21 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  87. $1,665.00

    Sold: 2016-02-21 / Format: CDr, Single, Promo / Label: Spinefarm Records

  88. $1,713.00

    Sold: 2019-01-24 / Format: 7xCD, Comp, RE, RM + 3xDVD-V + Blu-ray + Box, Dlx, / Label: MPL , Capitol Records, UMe

  89. $1,748.00

    Sold: 2018-09-08 / Format: 80xCD + 7” + Box, Ltd / Label: Rhino Records

  90. $1,752.00

    Sold: 2018-06-16 / Format: 80xCD + 7” + Box, Ltd / Label: Rhino Records

  91. $1,790.00

    Sold: 2017-08-01 / Format: 18xCD, Album + 9×7”, Mono, Mis + Box + Ltd, Num / Label: Columbia

  92. $1,796.00

    Sold: 2019-04-10 / Format: 7xCD, Comp, RE, RM + 3xDVD-V + Blu-ray + Box, Dlx, / Label: MPL , Capitol Records, UMe

  93. $1,833.00

    Sold: 2018-05-07 / Format: Box, Album, Ltd, Num + LP, Cle + LP, Red + LP, Whi / Label: Sony Music, Artist In Residence

  94. $1,861.00

    Sold: 2017-02-19 / Format: CD, Comp, Promo, Smplr / Label: Parlophone

  95. $1,879.00

    Sold: 2017-08-25 / Format: 80xCD + 7” + Box, Ltd / Label: Rhino Records

  96. $1,999.00

    Sold: 2019-04-15 / Format: 58xCD, Comp + 5xBox / Label: Shogakukan

  97. $2,000.00

    Sold: 2019-04-24 / Format: 30xCD, Comp, Mono, Ltd, Num, RM, Col / Label: Legacy, RCA

  98. $2,025.00

    Sold: 2017-03-18 / Format: CD, Album / Label: V2

  99. $2,657.00

    Sold: 2013-01-09 / Format: 4xCDr / Label: Sony Music

  100. $3,226.00

    Sold: 2014-09-24 / Format: 6xCD + CDr + Box, Comp, Ltd, “Beast box” edition / Label: Threshold House


Return to Discogs Blog
3 Comments
  • Aug 26,2019 at 12:53

    This list should be taken with a grain of salt. Listing medium prices instead of highest prices of a release would’ve been many times more reliable and true to the title of the article.

    Let’s take a closer look at the first 5.

    1. 9 copies were sold since 2011. All of them between 380-450 USD, except for one copy for 2500! Now everyone lists their item for horrible prices, but not a copy sold since 2014.

    2. The first copy sold for 2250 in 2013. 5 original copies were sold since 2014 – all between 920-1300 USD. This seems to be its realistic value.

    3. First copy sold for 2111 USD – never opened, contains the obi strip. Copies without the obi sold under 100 USD. Since no other copy was sold with the obi strip, it’s hard to tell if that stupid piece of paper is worth 2k dollars or not.

    4. One copy sold for 2000 USD, other NM copies sold between 468-1300 USD. Hard to see why that one copy sold for an outstanding price.

    5. One copy sold altogether.

    (I originally posted this comment on Discogs’ FB page)

  • Aug 21,2019 at 23:49

    Wow,interesting list, and some large CD sets. Shows faith in CDs longevity.
    Dylan and Grateful Dead so collectable.

  • Aug 21,2019 at 23:25

    Box sets v individual discs, hardly a fair chart, not that I could afford any of them 😀🤑

Leave A Reply